《超級機械人大戰30》2021年發售!!! (3) 7月有新料 (續)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
試想下如果呢個系列佢出OG系列嘅女角色,會出到幾多隻出嚟?
實有排出OG咁多人氣女角
alpha 3畫面無而家咁高清,但反而d動作有迫力好多,咩原因呢
可能30會有古鐵用
最撚勁係7 啲buff勁到
隻艦又大力 主角三部機又好用
就係聖戰士入面既陶德
其實都幾sad 可能老屎忽心態
見佢受歡迎啲og機都係以嗰d 古鐵呀srx嗰D
近年機戰啲原創機好似有D青黃不接咁
機設同人物故事都好hea咁
Z2 開始有呢D感覺
苦勞個角色係幾有趣 但部機我覺得真係好核突
alpha嗰陣真係頂峯
4條線4部機仲有得換機
部部機都有特色 差唔多而家都係經典咁滯
之前嗰啲SRX魔裝機神唔使講
夠膽出 MG exexbein, 我買十盒呢度派
其實好多og 機都好靚, 應該一早要出
就算亡靈Gespenst 都正,
出完HG 出SD 都實有人買
係佢依家HG要硬食個stand 有d貴
OG啲劇情拖到仆街
Marvel十年計劃都做完 Endgame都拍埋做緊第二期
OG都未出到甲由頭
Ironman 1仲遲出過Alpha 3
機設呢家野不嬲都係個人喜好
好似上面有人屌Z3雙子部最終機體,我個人其實幾buy
V同X的主角機亦都有特色,係接受唔到T

同埋我不厭其煩都係要講多次,如果話機戰機設/故事hea但只係有玩索系機戰,咁好明顯就只係你無玩埋任系
有d獸屋本身有出
係呢兩年慢左
寺田講過 大雷鳳 單係招神雷 都整咗一個月以上
依家機戰播片咋嘛⋯⋯
我係針對索系機戰
但我ARDJ 隻隻都有玩咁滯 都好鍾意
雖然機能有限 但都好多心思 又多合體技嗰啲
啲原創我都好鍾意 (唯一覺得D真實系後繼兩部gp03 好核特)

但之後啲原創我都冇咩印象真心
最後一隻係BX 都好耐之前

佢og 又唔出
想借隻game 推返以前啲原創都做唔到
我都係玩完md 先識gc 部機
R時流快d出翻啦
GBA 4作待遇最差係佢
True,下下播返1:1原作高清片
預咗無呀喇
出又出過
而家高清先出返
咁多部機想畫死佢地咩
不如將啲資源放喺alpha 3啲機度
Try again try again
你冇玩MD咩
講到明拎翻時流出黎所以先臨時整部拼裝機俾佢地用
ux合體機大招擊破畫面真係型
bx太浮誇唔多識欣賞
四大訴求
多過一部主角機揀,起碼多個動力玩二週目
執靚ui,vxt個ui感覺似20年前啲港台pc game
寫好個劇本,戒甩次元震
開場cg
BX標準勇者終結技喎
雖然UX必殺仕事人真係正
南無阿彌陀佛
依家壽屋og 模型貨少同少貴左, 同埋好似冇新款出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞