《超級機械人大戰30》2021年發售!!! (3) 7月有新料 (續)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
下一隻都唔使點估,白騎士係頂頭大熱
都係後來先知,原來佢哋以前好執着要搵返原本嘅聲優,甚至搵一個人要用半年時間
隻GAME全路線其實都應該要4周目
係 但我買大積加
賭佢唔會連續C2
搵唔到/死佐直頭寧願佢冇聲
仲有關エラン再び未入過
當年資訊冇咁發達掛
斷鳩估眼鏡廠應該冇出錢比佢地買碟睇
聖戰士トッド?
CV引退咗都要周圍搵番佢番黎
機戰其實係拯救咗好多係歷史之中被遺忘的作品

九零年代中期嗰陣時,影像媒體頂多都係VHS、LD

大熱作品就必定呢兩隻就出齊,但係有啲唔出名嘅有機會出到一半就唔會再出。

我好記得嗰陣時唔知A Club定game Player 有個編輯叫赤木黑龍,不停咁推介勇者王,嗰陣時有傳聞話佢有好多動畫LD box set(當然用而家角度睇呢啲LD 已經成為雞肋)

嗰類型嘅雜誌編輯,日語程度都有返咁上下,所以係唔需要任何字幕都睇得明。

DVD時代就好得多,有啲係直接出個box set
前面係勝平 後面係大介
我唔期望佢出更高精密嘅MG或者RG 系列

不過上次佢出FMP hg系列,真係好過壽屋出嗰啲

尤其呢隻M9覺得係被低估嘅模型

https://www.toy-people.com/?p=41865
機人B財團係勁過狗屋
美少女就唔係
睇擅長邊面
以前真係靠機戰張LIST搵作品睇
係咪想谷OG啫, 咁出game啦
https://bandai-hobby.net/item/4569/
多啦A夢唔肯配都冇計
大介咁早就走咗真係可惜
想用PLUS
富山敬真係好早就過咗身,而且佢配嘅角色最出名嘅就係
銀河英雄傳說嘅楊威利、小丸子嘅爺爺
想佢出古鐵巨人
海強化件變到勁重要
唔係打落去又唔痛,行又行唔遠
Bamdie終於飛起壽屋自己做返og機
幾時HG曉擊霸
bandai有心搞機戰模型好事嚟嘅
講真嘅,我以前連Gundam都唔睇,我都係玩機戰EX 先至睇返Gundam 系列

嗰陣時玩得超任嘅,九成都抄碟,呢個冇得唔認

仲記得嗰陣時好似電視機播緊Zeta Gundam,星期六朝頭早11點連續播兩集,即係應該係重播嗰個時段

我自己睇Gundam系列係睇到好零碎,即係UC系列有好多都係大約知道個故事、劇情未必認真睇落去嗰種

就算最近Netflix有返0079三部曲我先至的起心肝一次過睇完。
呢個好似係聖戰士角色, 不過可見佢地固執既一面
Bandai figure rise labo 系列先至得人驚,佢做到組裝模型好似一般figure咁樣

https://youtu.be/Zgn-sec1tAc

而且面相嗰部份搵「外援」幫手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞