[投票] 我篩選左16隻近十年最佳遊戲

869 回覆
45 Like 221 Dislike
一開始勁多bug 對比city無進步
fix bug之後玩下都唔錯嘅 畢竟arkham city個底係度
咁同期公布隻自殺小隊係邊個世界
啲甲呀 場景呀 動畫嗰啲係做得好嘅
但配音無左兩巨頭已經好on9
未計啲科技 前傳重勁過正傳
攝arkham knight時間嘅game 差唔多啦
AK個世界觀 但唔再講batman
識貨
應該係單純唔覺值得排第2,冇否認佢價值,唔使諗太深
睇pin, 個list唔係排名
唔關事
成幾百個評分又唔係樓主pin完先彈出黎既
#1又冇講明但又用number去排係好誤導
連登出咗名反任同多文盲
唔使諗太深
其實個post第一句已經講咗投票
同埋覺得咁樣解釋唔到點解gta5咁少負評
Ps pc都有人反既
反任作為odyssey負皮咁多既原因唔太準
否則botw唔會最高票
因為反任之餘更加反cartoon style嘅game 連登仔要以鍾意玩寫實風大作嚟證明自己

botw係純粹太神
仲以為跳繩已經係大佬
果關仲撚難
Gtv 5 排第一少負皮有咩出奇,都係嗰幾隻架啦
Botw排第五d comment都屌晒出聲
一開始開宗明義講唔分先後 直接開波 邊個仲會搞錯
睇吓d人問bloodborne 隻狼ds1 喺邊就知冇人會理樓主標準
因為根本冇人care#1講乜 根本唔會睇,咁大篇野個個tldr

Btw其實個pin講排名不分先後係指暫時最終得分
咁即係單純唔覺值得排第2
而唔係反任
同3比差得遠
你啱個pin係講得分冇先後
但個post頭尾都有講投票

唔覺得咁多人會認同gta5第一
遲啲 Diablo 2 Resurrected 又放入 list
所以我話樓主唔使講咁多準則,開宗明義就得,唔會expect個個睇字
用數字係好誤導,因為樓主係每一隻game一個reply投票,咁到頭黎數字係冇意義,反而唔睇字既人就會混亂咗

Botw排第五幾個cm屌
GTA5排第一冇人cm屌
都好明顯
Anyway合唔合理就各持己見啦唔多講

其實樓主個準則都奇怪
好似我話bloodborne 隻狼咁
而且只計3A大作 Nier、Bayonetta 根本唔會上到榜
Sim4最差既一集
只睇畫面既不如睇戲
我嘅意思係唔覺得咁多人因為睇錯而負評
否則應該好多人會負評Zelda第5
MGS V 真係配唔上最佳

利申小島死忠MGS死忠
再利申FYK!!!!
根本好多人所謂3A都唔係真係3A(mario就已經唔入流,世界唔夠大既感覺),而且好小學雞得console game
無戰略同模擬類(totalwar, civilization),美式rpg大作好多都無(fallout, metro...)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞