[投票] 我篩選左16隻近十年最佳遊戲

869 回覆
45 Like 221 Dislike
Portal 2 都冇
冇隻狼可以唔洗睇
尼位c兄仲離譜過樓主
Fallout 4/New vegas
想要手感>劇情就4,要劇情>手感就New vegas
不過我又覺得4嘅劇情唔差,只係同nv比比下去
botw
海盜教條
4未去到爛但都好行
https://youtu.be/2MEpYiS2aOI
uncharted 4淨係呢part都夠佢入榜
一定係undertale
漏左,呢個都好正
先驅唔係ds 咩?
係嘅 啲解謎game有啲都幾Heavy 不過如果解到嘅話都幾有成功感 同埋呢隻game個優勢就係可以用自己喜歡嘅方式打 東家唔打打西家咁 玩玩下唔做主線走去同NPC吹水都可以好開心(我好鍾意搵佢哋傾偈 啲細路到夜晚要跑返屋企 專登唔俾佢哋返

依家冇初期咁投入玩game 玩解謎都會有啲攰 所以入去係周圍行吓當旅行咁
唔揀DMC
重有10/10 神作 Batman Arkham City
無bloodborne ?
笑死 原來係呢個位真係想笑下巴打你 傻得有啲可愛
唔係拎唔拎走玫瑰? 玩左3次最後都係拎走
女權係BF V
BF1啲音樂做得好好,好有氣氛
我覺得缺點係個主線打完好空虛 無另一個世界睇 打完加儂突然完咗個下真係(利申 end scene嗰8分鐘睇到我眼濕濕 哭咗)
剩係血與酒一個dlc已經夠拎最佳RPG 比連登仔踩到一文不值
等嚟緊botw2
d 廢moon 拖低哂成隻game,
用心解謎/過挑戰關係moon
路邊korok seed moon又係moon
拎走佢就會死
唔拎走佢就生不如死
但係我冇拎走到
聽過好多人話唔鍾意
但我覺得幾好玩

身爲一個任天堂 尤其係Mario狂熱粉
覺得場景整得幾好 特別鍾意水底主題個個國家 景色特別靚
但因爲場景太接近現實
所以無傳統Mario系列的童話feel
變得有少少似脫離咗Mario的世界觀
除咗蘑菇王國,New Donk city以及庫巴王國
其他基本上似無關聯到Mario的世界觀設定

而3D Mario其中一個特點就係動作操作好多
亦因爲咁D鬼佬對Mario 64情有獨鍾

一開始靠自己探索收集月亮過劇情
之後揾唔到先睇攻略
畢業關都打通埋 好有成功感
休閑玩家大概50-60小時就可以100%爆機?
Assassin's Creed 2之後根本唔配再用Assassin個名
未見過一個系列個plot可以爛尾成咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞