[投票] 我篩選左16隻近十年最佳遊戲

869 回覆
45 Like 221 Dislike
Ps7左右
哩個放第一都得啦
7/8年後
PS6發佈會:
Why do I move here?
隻狼都冇?
冇skyrim......
同埋remastered 都得咁不如加埋mass effect 啦
打機唔睇畫面睇乜:o) 除左undertale有邊隻唔睇畫面嘅驚入流[sosad]

見你咁講激動咗
On9仔
冇tlou2
辣殺
我只玩入侵,ds1左手用武器弱咗,魔法又難中,ds 入侵可以用推刀屈人好爽
dq11???
小島
有assassin‘s creed無dq
我兩者都有玩 但覺得分開比較好 兩隻根本唔同特色
3A有好多資源比artist 音樂 場景設計 動畫
indie就相對無咁多資源 所以好多用Procedural generation/ rogue like隨機遊戲 同埋要係玩法上有花心思
例如RDR2同 slay the spire兩隻都好玩 但真係唔知點比較
好玩,mario sunshine, galaxy 同 odyssey 都好玩
個問題係佢九唔搭八
又第一身又3D,點會明佢講乜

事實回合制遊戲係冇動作遊戲咁大市場
依啲唔分類全部GAME一齊比較嘅所謂排名本身就係咁架啦
最佳模擬遊戲、最佳動作遊戲、最佳解謎遊戲,可以點樣劃個公平嘅準則去評出最佳遊戲?
最後都只能夠勉強用人氣、銷量去講,起碼大家明講緊乜
故事最正係呢隻
個人認為bloodborne >ds3
但兩者都係好game
冇Walking dead
係 佢係錯咗

係 所謂我都開始唔理 自己鍾意就鍾意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞