[投票] 我篩選左16隻近十年最佳遊戲

869 回覆
45 Like 221 Dislike
對比RDR2
Witcher 3 故事節奏太散
無咩震撼
隻game唔係速食game
唔可以好似其他game咁狂煲
我玩撚左成年先爆機
劇情中間-結局正先會煲密左 唔係如果真係要2年
兩者都好接近 睇你鍾意克蘇魯超自然主題定中世紀 騎士 魔法 龍主題
RDR2 好難捱,但玩到後期會有一種唔捨得既感覺
你都on9
Ds3 點會比得上 ds1
Ds1 avant garde 到創造咗成個新嘅genre
後人大把人跟佢
Ds1 係先軀者 其他續作只係模仿+進步
玩完ds3玩ds1 remastered
啲畫質同動作真係差好遠
地圖神都唔容易玩落去
個森林後庭定庭院啲色澤真係核突難頂到
DS DS3 BB SEKIRO 4隻各有缺點
作為唔算大廠出既game
呢隻真係超班
廁客固然on9
但Dq 11始終系統上無乜創新
今時今日傳統JRPG真係幾難頂
要上top list真係難 仲未計佢初版無配音
Ds1 啲地圖深度 故事 氣氛 真係世一
5 13年出 而家銷量仲好高
rockstar黎緊係online出個新dlc又賺一大筆

6有排都唔需要出
玩完Witcher 3同dark soul 3
覺得Witcher 3比唔上ds 3

the sims 4呢
Witcher 最正係支線夾夾埋埋建構到個世界好立體
Cdpjred 呢方面係有一手
Cyberpunk係方面都做得好好 係啲bug
有冇睇過醫生驗下腦
有聲
計歷史意義嘅話成個系列近十年一定係BF3
Frostbite 2 Engine係劃時代產物嚟
當年淨係條gameplay trailer都令好多gamer精盡人亡
成世人得2次睇打機嘢睇到有見證歷史嘅感覺
一次係No Man's Sky 另一次就係BF3
冇cyberpunk 2077?
ds1 remaster 太outdate 早兩個月先重玩完
王城 混沌之床果種咁空盪level design係十年後睇返覺得好奇怪
真係好似同arthur同個gang經歷左好多咁
但最後無可避免地睇住自己個好兄弟走上絕路
同horizon zero dawn同一個缺點
唔係話唔好玩 但故事同open world地圖設計同支線實在太垃圾
+1
嗰下真係打幾多年機 做幾多年人 都未試過咁難忘
到死嗰日都記得
特別係第一次玩ds 仲係咩都唔識 喺教堂打到人到癲
見到有lift 即刻狗衝
嗰下直係感受到咩叫偉大嘅game

除咗ds1 其他啲續作地圖連接都係求其嚟
可能發現根本唔會有太多人賞識地圖設計
呢隻真心好玩
nier真係無得輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞