[投票] 我篩選左16隻近十年最佳遊戲

869 回覆
45 Like 221 Dislike
未玩過xbox有咩咁出奇
周圍行真係好正 最鍾意係爬山 上到去風景多數好靚 滑翔落嚟又爽 好有成功感 同埋有次行行下行到去個巨大迷宮到 雖然好難 但係係真正嘅探索得黎嘅成果 由搵到到解到 真係冇咩game比得上
屌我果陣玩到呢到頂唔順要轉game抖抖
太黑暗
其實如果有心玩你都會盡量攞哂所有你能力攞得到嘅moon 你唔會淨係為咗跑數過到關就算 爆完機之後先係真正嘅開始 搵到hidden moon都好有滿足感
心目中第二位
一齊玩!
BOTW
RDR2
P5R
skyrim都無
如果一隻抄到出面嘅驚都得
原神都應該入圍
Ds 1嘅動作同畫面真係好柒
玩咗ds3先好難玩得落ds 1 re
啲人動作戇鳩鳩咁
點解ds 1 re遲出過3
但畫質同動作會柒咁多
Edison 將tesla 啲嘢改良同包裝得更好
我當tesla 同edison 好friend 批準佢咁做
你覺得tesla 偉大啲定edison 偉大啲?

Gta 5 有將成個industry 帶咗去一個更高嘅標準
我都覺ds3 好好玩 但我唔覺得ds3 有咩大貢獻 或者有咩嘢係佢諗到人地諗唔到
其實如果只講好玩 ds2 最好玩添 雖然最垃圾 但其實我花得最多時間玩係ds 2 因為ds2 隻驚入邊就係不停餵啲冇乜意義同深度嘅新嘢比玩家 係咁loop 速食文化
已join
因為佢個re 其實冇re 過
純粹賺多次老fans 錢
隻驚已經十年前 動作畫質呢啲梗係仲係十年前
RPG好多都已經係3d啦⋯⋯
老頭滾動條5
作為對馬fans,
我係超級欣賞佢劇情同環境元素投入感(e.g.用風帶路/成個地理係好自然分到區域唔太睇map)

但打鬥遊戲性真係太基本,唔係差,但絕對無野突出
咁玩3再玩1好難玩得落
bioshock 同 batman 一撚定好過你嗰兩隻 remake

Battlefield 咩事
原神>薩爾達
隻狼 >bloodborne old hunters 再到 ds3啦

隻game 完整性問題
DS3 個打擊感 好過1 但差過2係原罪

更加唔好話同之後ge 隻狼比
devil may cry唔掂咩
等左好耐知唔知幾時先岀,已經過左成年幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞