[投票] 我篩選左16隻近十年最佳遊戲

869 回覆
45 Like 221 Dislike
Btw有冇人講Divinity: Original Sin II呢隻?

呢隻係我心目中嘅第一神作
其實真係唔應該揀系列新作去代表
畫面係隨時代進步 應該同番同年份去比
如果畫面係重要因素
咁幾乎任狗所有驚都唔應該上

Battlefield應該用番BF3
同埋明明BF系列主要係玩連機
點解又會擺左BF系列

Assassin's Creed一係唔上
一係就應該用2代 2代第三部2011年出
2代三部曲係果個時代既影響更大
同埋點解話用新作又會出左Black Flag
明明最近果三作
Syndicate, Odyssey同Origin風評都唔差
當然啦 Unity就食屎

你條list好似係8/9年內
一隻2011 game都冇 好似連2012都冇
仲有類型非常唔均衡
十年內其實仲有好多衝擊幾大既game
我舉少少例:

1. Skyrim, Fallout 4
Fallout NV Ultimate Edition
應該要是但上一隻 唔計mod就當我冇講過

2. Portal 2

3. Dying Light, Metro等等恐怖射擊遊戲應該要有
講得用對空火箭炮都知佢廢啦正常人都用rpg預位打
咁你可以擺COD8
或者唔擺
God of War4其實應該排高啲
基本上所有gamer都啱玩
真 十年
應該每類game揀3-5就差唔多
咁又唔可以咁講嘅你攞對空火箭好大程度上要配合嘅PLD嚟打,如果唔係就要揸車追住佢嚟射
故事太長係咩原因??

你比較啱玩格鬥類
On撚柒鳩 無第1都應該有2 3
十年都係選到16隻,仲有呢16隻已經好出名,證明個遊戲界係倒退緊
戇柒鳩 樓主兩隻game有冇玩過
boy
bf3最尾有幾場圖專玩戴具真係好正,可惜bf1 bf5做唔到個種戴具大戰feel
其實仲有好多好既game
不過要揀top我覺得應該要嚴啲
同埋佢限3A non-PvP
2. 如果新作同舊作兩者評價接近,我會使用新作,因為客觀黎講遊戲畫面會高質啲(如GTA 5 vs. GTA 4)
樓主屋企無pc?
Odyssey 評分同4代係差唔多嫁喎
#haha#bf3算唔算童年回憶真係出左差唔多十年, bf3 載具同槍個d recoil真係咁多代中最好,唔會因為咩要平衡特意去neft載具 , 特顯到空中對陸地載具優劣,唔同bf4 咁戰機同直升機因為要平衡搞到唔湯唔水咁
排名不分先後
正到PK
可惜唔出續集
個post 唔係簡左16隻game
之後再叫人投票咩
個d number 只係number
唔係樓主既排名
點解咁多人屌
定我理解錯
連登多文盲
重要屌人老母
一鏡到底神作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞