[投票] 我篩選左16隻近十年最佳遊戲

869 回覆
45 Like 221 Dislike
唔係好識評
自己投入到人之將死,尋求人生意義同救贖嘅Arthur
但投入唔到放棄救世界都要保護Ellie嘅Joel

同埋好唔鍾意tlou1嗰種跳躍嘅時間線,成日好突然黑畫面
之後就幾個月後轉季,好distract
以前各有千秋
gear of war佬味重 血腥暴力
後期既gear of war
PvP coop贏哂
啲人係咁屌BF1左膠,其實都唔算太嚴重。外掛嘅問題咁始終電腦版係麻煩,我玩PS4 似外掛都冇見過BF1最出色係多人模式嘅grand operation,非常成功咁將歷史同多人遊戲融為一體,玩落唔單止好玩而且有歷史投入感,係FPS劃時代嘅典範
Halo系列嘅巔峰喺Halo 3 同 Halo Reach,之後新公司做唔掂再加上XB1失敗,令到呢個作品嘅知名度大幅下滑,好遺憾希望嚟緊嘅新作品可以做返好少少

Gear of war我冇乜點玩所以唔清楚,不過我記得當年第一身射擊halo 第三身射擊gow
但係故事性好難唔拎主線比較喎
佢支線寫得好係因為有小說世界觀backup完整好多
個重點係隻game 變載具戰爭 個team只要有幾條友玩載具玩得勁嘅已經贏左一半 根本上步兵對戰場嘅影響力削到好低 呢個就係我覺得唔平行嘅點
冇skyrim 冇DQ12
多謝你解答
Part 2 合理
Part 1 都係有d on9, 我知肥佬唔死ending之後做左統治者(幕前定幕後是但),想像唔到維尼會帶劍群毆,世事咁簡單咁真接就美好,lvl 愈高愈企得後是常識吧,講緊政治,唔係jrpg 等你黎挑戰n vs 1 既魔王,想像下got 個cerci 出黎劈友幾好笑
有人話小說witcher 其實實力唔強,尤其對人,咁我諗如果gerald當時唔walk away, 個ending 係俾人圍斬至死會合理好多,因為當時場面係好肯定係(應該要)請君入x, 插翼難飛,點知劈兩劈就完,作為一個玩政治既人點會唔留一手準備滅口,講緊政變,幫手殺皇帝之後理得佢幫邊面,點都係要棄condom殺埋gerald, 玩緊泥沙?都唔講殺完個皇帝好似自動接管所有野,仲有閒情留知情活口,準備不足格硬親自上講唔到,tum 小朋友就得
呢隻係咪出咗 ps5 patch
呢隻同tlou 1都係玩劇情? 定係open world?
打多幾個鐘就大結局啦喎
DQ12都未出
不過11唔上都合理
單純回合制JRPG真係好悶
加上初版有口型無配音真係玩到訓著
故事寫得幾好都上唔到top game
咁都幾乎係plot armour/主角威能
睇過game of thrones (s1~4)
唔會再接受到呢d 政治bb 班劇情
你隻game 個tone 就係成熟向講因果講埋政治陰謀角力,gerald 勁唔勁唔係重點(勁多講法),重點係當時佢唔幫肥佬就要受死,肥佬唔係小朋友中學雞,gerald 都唔係萬能,否則點都係幼稚,如果你明知佢咁柒勁,更加應該扮蟹放佢走之後再謀佢(已經夠on9), 老老實實啦,點講都兜唔到咁爛
冇horizon
頂級劇情而且完美咁同Open world世界融和
唯一需要注意既係慢熱而且都幾慢下
負皮係因為得第5
睇pin
負皮係因為你眼殘
rpg比你10中3都算勁啦 仲要人地中撚左一枝rpg就飛撚走左啦 唔通慢慢飛就等你補多槍射佢落黎咩 仲未計你reload枝rpg都要時間 計我話 一枝rpg即爆 隻game就真係平衡啦
nier 遊戲性都唔係top 啦
高成本制作 特別係廣告費
Nier算半隻爽game無雙
Dq11真係試過打到訓著
呢隻唔算太完美,好多重複,而且收得麻麻,唔值入榜
成件事就係肥佬黃雀在後,竟然螳螂又甩身食返黃雀,你接受到我真係冇野好講,殺魔王殺人皇仲殺埋suppose 係下任人皇,自出自入仲同我講其實佢只係毒撚,d 女好正不過其實係老巫婆,根本係所有男人既wet dream,,, 點殺只係technicalities, 圍又好射又好唔係無敵就準備好先郁手啦屌,維尼都冇佢咁豬兜

同隔離rdr2 arthur 真男人點比
有病就睇醫生啦屌你老母 弱智就拉埋老母跳樓死啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞