[A/I] 《二之國》吉卜力久石讓 MMORPG (1) 8號港澳台上市

1001 回覆
11 Like 66 Dislike
嗯???
報導下當地消息, 同其他事無關
講左好多次無課係玩到無問題 係d 人無玩過就以偏概全

3星覺上去勁過4星
除非你真係好重課 唔係既話4星有排都覺唔到上去
日本個邊都炎上緊
睇黎呢隻app 一個月收得皮
原神本身主導係玩故事同佢d角色仲有視覺
角色同視角薩爾達都無
滑翔翼大把game有同埋呢個好好顯唔係賣點,只係個輔助
神廟個d跟本副本黎,有把game都有副本啦
不如花少少時間睇樓上3條youtube片先再討論啦
一個月會唔會太樂觀
一日隻驚由要排隊變到依加都唔洗排隊
仲同佢啲盲粉認真討論?
剩係下面果句都以偏概全到傻啦
""神廟個d跟本副本黎,有把game都有副本啦[/img][/url]""

係呀係呀, 大把game都有樹啦
大把game都有營火啦
大把game都有馬騎啦
大把game都有........
尋日有個FRD 整十把武出左2把4星
我整到保底200次得保底果把 之後個問題應該係無錢搞覺醒 閒閒地覺一下都5000 疊上去就萬幾兩萬
主要都係隻game 食樣太難睇
唔係課唔起, 但係每隔一陣就彈個禮包叫你玩
好似你想買野行入間鋪睇下先
個店員追撚住你sell野你都覺得佢on撚9啦
就黎行步路 / 禁入物品欄 都sell你買個禮包
畫面不過不失
遊戲性都係同其他手機mmorpg一樣大同小異 無乜優勢可言
btw 暫時都係抽到4星野就用住先, 1lv戰力都加多好多
3星覺上去咩lv開始超越到4星超始裝/寵? 無計過數
無錯 其實同其他mmorpg 手機驚真係大家都咁上下 又唔係真係特別差特別糞 禮包量過多趕客 入場費剩係計D咩通行證雙月卡加埋D升LV包都講緊1-2千 不過成個IP吸左好多人留意既同時好多人狙擊 如果呢隻唔係呢個IP而係其他OLG M 整mmorpg應該無黑到咁極致
一來IP 二來佢未開前吹得大
仲吹到可以拉支神落馬,
但依加就咁睇唔講連登,
日本個邊都比人屌到傻,
D日本仔都笑隻驚係錢之國
搵到個位要課金

睇架仔都係 一入驚15分鐘 哇 好靚 好正 15分鐘之後就開始無限屌 同我地反應完全一樣 睇下會唔會屌到佢有咩改善/生性
原神FANS一到店,所有喝酒的人便都看着他笑,有的叫道,「原神粉,網絡上又有人恥笑你地 剩係玩埋啲傻閪game當寶 玩過薩爾達真係唔會玩啲咁低水平嘅game!」他們不回答,對櫃里說,「成日話人抄,個天藍d草綠又話抄。」便排出九文大錢。他們又故意的高聲嚷道,「唔使分中唔中資係人都知原神係on9仔先玩!」原神粉睜大眼睛說,「你怎麼這樣憑空污人清白……」「什麼清白?不如花少少時間睇樓上3條youtube片先再討論啦。」原神粉便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「大把野都抄啦……大把game!……跟你班盲反為反而反,有無接觸過呀?」接連便是難懂的話,什麼「Zelda得個720p」,什麼「原神本身主導係玩故事同佢d角色仲有視覺」之類,引得眾人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。
同埋日本個仲好似會收集埋個人資料
依加又係比人屌到傻
依加睇2CH 好多人都屌個營運 咁多POOL抽
但連一開波1抽都唔送 好撚cheap之類
班狗屎垃圾俾乜屎佢都食嫁啦, 有冇神廟根本唔係重點
選擇玩咁既抄襲之作, 又唔鐘意人地笑, 好心食得咸魚抵得渴
又要做雞又要攞貞節牌坊果到肉酸姐

https://game.udn.com/game/story/121001/4950317

\\《原神》走手遊常見商業模式,設計無謂的不便和痛苦來增加玩家的課金動機,並且用過關、打贏boss、進入新區域來當成課金的獎勵,這種商業模式本身跟自主遊玩就是衝突的。《曠野之息》讓玩家自由,盡量避免等級之類的門檻限制玩家能做的事情;《原神》讓玩家得花錢買自由,刻意設計各種門檻來增加課金動機。

藉精細設計來實現自主遊玩,讓《曠野之息》成為神作,而《原神》則在開放世界遊戲複製手遊的商業模式。《原神》跟《曠野之息》在外觀上如此相似,但在玩法上如此不同,任何玩過兩款遊戲的人都看得出來。這也是為什麼有不滿《原神》玩法的人諷刺這次抄襲風波說:「滿分考卷給你抄,你還能抄到不及格,我只好說你沒抄」。\\
其實除左佢幾乎咩都唔送之外
我冇咩特別唔滿意
正常game囉

手機game我通常玩幾日覺得岩玩先會課金
呢隻我就應該唔會課
除非之後改好d再考慮

無課HEA玩下其實我覺得都OK
起碼畫面bgm高質
劇情就正正常常
咁有送既 要做王國修練書好L後先有10抽 唔撚比架仔刷首抽真係攞佢地命
但咁講做裝有保底都算係咁
同埋呼蛋都出到4星
如果要吊既反而係個戰鬥系統先最大問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞