粗略分析數碼暴龍成為唔到國民級作品嘅原因

414 回覆
377 Like 23 Dislike
digimon 不嬲係係想行 gundam 路線

輯輯由唔同嘅班底製作,咁樣嘅話可以唔駛來來去去都係一種風格,會有新嘅嘗試,例如有啲人鐘意無印,有啲人鐘意 tamers,有啲人鐘意 frontier

因為來來去去都係一種風格,其實又真係好難鬥得到 pokemon,當年妖怪手表咪想鬥 pokemon,有晒統一世界觀同編號,但紅咗好短時間就成套野消失咗
你講既例子根本證明正統進化模式先係王道
叫人專心養條線
寵物小精靈除左伊貝都少多元進化 而且等級不一
以前有好多都係 幼體期 一個樣打到尾
比卡超 比華拉 之類

數碼暴龍個世界觀完全好多 但唔穩定
每代都重新創世 連繫唔到
新既同我無關 舊既無左下文
同意
每次劇場又一隻遠古創世神 夢夢 時間空間

所以覺得亂既係設定
數碼暴龍血腥 暴力 性感 咁多
都唔應該只走兒童向 明明好大潛力
原來真係倒轉咗
仲以為係自己細個誤解咗

仲有佢每出一隻驚/暴龍機
就出一套幼年-究極體嘅路線
仲要隻隻驚都係咁 今次因為你隻主角而買
下次就唔會見得返

btw 如果佢肯統一下個標準
整理一下個進化網
每隻加返個編號(同圖鑑)俾人查
個感覺會好好多 而家出咁多隻
完全冇一個標準 好難同你跟㗎嘛
想推人落坑都唔知點幫你推

仲有戰暴同鋼加同奥米加亞種多到嘔
好心就設計過幾款新嘅數碼獸啦
仲環保過how dare you
點解會係問句
直頭全世界每一個範疇包括遊戲,動畫,卡牌都係Pokemon高人氣過數碼暴龍應該係常識掛
3,4人獸合體 仲有套將d數碼獸合體 進化邊度單一 佢就係改左先屌得佢仲金 我最鐘意一開始原先的設定 人類突然進入數碼世界係一個未知的領域 依家係少左一種探險感覺咁
後尾越出越冇初代個種味道
有d我以為係Pokemon
後期果d 係
前期果d 幾型...但唔知你出世未
係根本冇諗個統一
pokemon隔幾年 keep住出新野
數碼暴龍隔幾年就翻炒一次
完全冇得比
啲怪啲設定 招式 攻擊力 的解釋都有問題
嗰招又話最強 嗰招又話破壞力點點點
係動畫演繹出嚟都係爆炸同炸完污糟咗
數碼暴龍都爭做老屎忽
每期都有靚有醜咖啦 大便獸夠前期啦咁型唔型啊?
吸引唔到女性觀眾都係成因之一

兩隻黃色主角
一隻成粒麥樂雞咁,又老牛聲
一隻行可愛路線
暴龍機:?
好似真係,但最近個育成手環都幾多中女朋友玩
模型有出翻喎
金剛武神獸,我睇完無限地帶就冇追落去。REBOOT 01都唔係集集追
呢一年直情ok la
frs模靚到爆
手錶又cap哂水
又再販堆pvc

新無印係無錢又冇劇情姐
都多獸出
認真答
D畫風吸引唔到正常水平既女仔睇
PKM就好多女仔fans
最成功係創造咗隻咁可愛嘅大耳獸
但現家改到弱智樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞