粗略分析數碼暴龍成為唔到國民級作品嘅原因

414 回覆
377 Like 23 Dislike
佢出番卡洛斯後續我一定追忍蛙世一輸on9 編劇
諗起都嬲
簡單。世界分幾個大區域(server),每個區域要借助當地聖獸/皇家騎士(是但啦)進化,完左咪去下一個區域同換partner,一黎可以賣多幾隻主角,一黎可以唔同進化路線,戰力又唔會無限戰力上漲。
仲有就係無咩目標可言

PKM都起碼有地區冠軍呢個目標

呢個目標係現實都做到

香港冠軍

日本冠軍

世界冠軍

咁代入感真係重好多
勁鐘意玩wonderswan 數碼暴龍
咩叫遊戲玩家向
劍盾 日月 黑白個啲?
玩家向姐係俾有心花時間打機果D
唔理佢係享受收集 / 對戰 過程, PKM呢方面真係做得好好
日月唔算啦,劍盾同珍珠鑽石重製先難搞
我可以預測如果官方又玩神獸戰術
要買新作阿爾宙斯先可以喺重製版攞到個可以遇到阿爾宙斯嘅道具
就算珍珠鑽石重製出得再垃圾最後都係會大賣
會變成除咗入戲院之外,阿爾宙斯唯一一種入手嘅方法
講開玩具
近排出兩套扭蛋完全冇誠意
數據線八隻 之後就排隊八隻 我睇落真係好似少少動作唔同 吸引唔到人買
點解唔學下PKM咁一套扭蛋出下D唔同款既比卡超 eg. 戴帽/戴眼鏡既亞古獸

PKM既Re-ment系列場景/生態球/樹組 都做得幾好啊
如果可以做下類似既野 我覺得儲既人會又多左
好過之前megahouse 果套data 1.2 又係出果8隻 加埋D幼年期
六舊幾水冇場景 真係唔想買

好啦之前果套SHODO終於都齊隊
但D比例又錯得離譜 又唔識好似PKM果幾套咁出下D擴充組件 整件效果睇下都好啊
無人買>低成本>無新意>無人買
以前暴龍機算唔算育成GAME
有睇阿蘭外傳就知佢實力一定高班過小智
不過睇到小智成長到咁都打唔贏係會有啲心酸
好混亂係真
進進下化已經唔知係邊隻打邊隻
暴龍機係最原始產品,我睇住佢出現同玩,一開始係怪物向,注定一開始就放棄哂女性市場,同出公仔會賣唔出
d 分支進化同異色怪普遍都係肉酸d 又冇咁勁
呢套野其實畫得好好睇,冇記錯獅子獸都係要死
如果xros嗰期搞得掂個世界觀,宜家唔會咁慘
xros嗰期好多細路都中意,漫畫又交代得好嘅一代
動畫仲搵咗三条陸嚟寫,可惜都係爛設定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞