Cambridge 畢業藍絲Sabrina Chan出軌 (5)

1002 回覆
141 Like 13 Dislike
可能佢唔覺得醜呢,睇過新聞講係篤緊二房定三房唔知邊條仔
當然真相就得佢自己知...
何超欣同何君2位都係mit 有d人話佢地係賭王4太比錢買學位,都不係讀數學系,讀歷史。 當年何君佢上過最强大腦,有場解數學拼圖排第一,被人話造假,之後就不上節目。
Laumansum同Matsz喱班只係中學畢業嘅前空姐
咩學識都無 不過搵到好碼頭
但係佢地會介紹班姊妹去ball一齊搵有錢佬
喱下係幾有義氣嘅
不過Matsz嗰班所謂姊妹 Harmony Wong嗰啲 都係想靠佢識人入豪門
入到咪一齊圍威喂扮名媛 洗走陣公屋老泥妹味
唔通真心朋友咩

Laumansum好耐之前同ap一齊
以為嫁到人 點知臨門撻Q
不過之後又搵到另一條水魚嫁咗

簡單黎講 同SC嗰班唔同level
呢d 係咪不停咁比班富二代呃蝦條呃到有人肯埋單為止
其實肯埋佢單果個上面咁多襟大佬
會唔會老襟背後笑鳩佢

利申 個人覺得係真愛嘅,就算係雞係公廁都會照埋單照私有化,純粹好奇富二代個生態圈係點運作,係咪就食頭圍果班笑食尾圍果個咁
呢單新聞

同Sadelle一樣,公屋出身,中五畢業,但最後都係搵到個有錢人埋單
嗰陣一出新聞有同班friend睇過
Harmony Wong plan咗咁耐都淨係搵到個白手興家但無醫德嘅牙醫仔嫁人
仲要喱單嘢之後過幾個月佢就同Cedric Chiu離婚
想當年Cedric Chiu仲上咗啲支那節目話自己係愛妻號 真心笑到仆街

不過Harmony Wong都唔係咩好人
屯門公屋妹 搵到大水喉幫佢做仁愛堂總理
19年日撚日po埋啲藍屍嘢
平時淨係識話自己以前喺美國讀書
實際上個肚入面墨水都無多滴 字都唔識多隻
同佢講英文或者啲深層次嘅嘢就尷尷尬尬唔撚出聲
淨係識得飲飲食食 扮下靚

https://www.facebook.com/Dr.CedricChiu/posts/1839037586171287

一google就搵到
成日覺得分左手之後睇返呢d真係都幾有諷刺意味
果下講到有幾了解轉個撚頭咪又離婚

不過男嘅就打女人,google又勁多冇醫德嘅黑歷史
女就藍絲又拜金四圍搵水喉
兩個都唔係好人
快d仆街啦
cedric chiu真心幾勁,由中三大陸落來考到港大牙醫,仲要開幾間分店做老闆,而家好似住黃埔海逸豪園 .
佢都幾黃,又睇蘋果日報。

佢做gym打籃球好鬼fit
好似離婚好耐cedric chiu成日一條友 或約埋班友去做gym打籃球。
早排黃埔打波都見過佢幾次
佢唔係撈緊咩大陸磗才協會咩,仲接受過黨謀關於新腥港人既訪問
Hillau 有臭孤
佢有性病
呢個圈子係咩玩法?
黃起條底褲到定眼白到fb出埋d咩撚野gatorade 爆汗po但一單黃新聞都冇share過, 連表個態都唔敢(都唔撚計你娶藍絲女)擺明想檔生意食晒兩家茶禮啦

冇人想知佢做gym定打籃球,係就講下佢比個harmony 分左幾多身家每月要比幾多贍養費好過啦
成日講佢美國讀書?
之前連登有人貼佢ig post啲英文出嚟忍唔住笑咗
唔知有冇人記得邊張
有無睇鍾共單嘢都知佢哋點玩開,宜家爆兩父子就少柒
所以啲富X代咪咁多都係又蠢又柒嘅廢柴囉。

科學證據已確立遺傳基因對下一代嘅智力影響約佔50%-60%,而人類與智力有關嘅遺傳基因主要集中喺X染色體上,亦因為女性有兩個X染色體,所以媽媽嘅智力喺遺傳中佔有更重要嘅位置。

班有錢仔揀老婆好多都係用下半身諗嘢,淨係睇樣同睇吓識唔識得體貼服侍,就算冇學識冇腦、字都唔識多隻都唔緊要,所以啲後代咪溝到咁撚蠢囉。加上有呢啲貪慕虛榮,為咗錢不擇手段嘅拜金女人/公廁雞做老母,唔止智商,下一代嘅性格同價值觀都會受影響。

揀咗貪慕虛榮加低智商女人做老婆嘅有錢仔忘記咗樣靚未必一定遺傳到,有時兩公婆生得靚溝出嚟都可以樣衰(睇吓王敏德啲仔女),反而係智商先係較有可能遺傳到,何況有啲娶咗返嚟嘅女係連靚樣都冇,或者靠整容。

所以我係好贊同SC對於基因嘅執着,要揀個又靚仔又叻嘅,不過去到為咗下一代基因而同個自己唔愛嘅人結婚呢種程度就太誇張喇當然。

On another note, 有啲山雞變闊太嘅女人會話自己係同個富X代真心相愛。我唔排除呢一點亦都認為唔應該有階級歧視,不過,香港99% of 呢啲女都係有目的性嘅,平時唔係進修自我增值,而係遊手好閑,一個禮拜有三、四日去老蘭蒲夜場,鎖定有錢仔釣金龜,希望搵到人埋單。真心相愛喎,冇錢嘅話睇吓有冇真愛
媽媽對智商影響都好大,媽媽係專業人士eg 醫生律師 生出來都係mensa iq 130 以上,eg數學家terrence tao,父在香港做醫生,母親做老師。
好多狀元本身都係資優生,出身中產家庭。 嬴在起跑線上

btw富二代不洗理,佢地大把資源去幫手。 讀書可以靠私人補習老師幫佢做功課,eg 賭王個仔mario ho 在mit
商業上又請人去管
根本不洗佢地去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞