Cambridge 畢業藍絲Sabrina Chan出軌 (5)

1002 回覆
141 Like 13 Dislike
佢係咪已經離左婚?唔見晒佢同佢老公d相
所以呢排低調左好多
h1llau
push
佢近排點
籌備婚禮?
佢塊面皮成尺厚應該當冇事發生
唔知yuki Kong睇完仲係唔係繼續同佢做fd
推,好掛住習巴....
No
劣化版
me too佢去咗邊
大家有咩想知?你問我答
等左你好耐
其實呢單野我冇咩想知啦
單野都過晒期冇晒熱度,都係想睇佢地班藍絲丟架出醜冇面,呢個目的亦都達到左
係掛住你對呢班淨係識圍威喂食玩瞓屙扑嘅藍絲富二代一針見血嘅評論
同埋仰慕你起咁嘅環境咁嘅圈子長大仍然可以咁清醒咁有血性良知
其實你起呢個圈子有冇遇過同你咁上下價值觀嘅人,會唔會好孤獨
孤獨就唔會,因為我會從不同途徑認識相同價值觀嘅朋友,不過香港富二代嘅行徑確實令我好憤世嫉俗,轉捩點係2014年,當時發現好多以前覺得性格幾好嘅人全部都係不學無術但係自以為是,或者為咗利益同虛榮而指鹿為馬嘅腦殘藍絲。

最有錢嗰堆,即係幾十億、幾百億身家嗰堆基本上全部非藍即紅,因為喺香港做生意嘅好難忽略大陸市場,或者本身就係靠中共不公平制度發達嘅大陸人。

其他有錢嘅但係未去到幾十億幾百億嗰種,其實都有黃絲嘅,只不過你哋會透過social media認識嗰啲多數都係藍絲。原因係,由於呢班人好想黐最有錢嗰堆人,想繼續向上游,所以成日都要曬命,曬生活品味,晒人際關係,打造自己都係有錢人或者係社會名流嘅形象。咁當然,你要向上游,要埋堆,要加入頂層權貴嘅圈子,當然要同聲同氣,要附和同埋奉承佢哋,包括佢哋嘅政見。

有時真係對人性好失望,都搵到幾十億幾百億,都仲係貪心都算,連發財立品都做唔到,仍然可以為更多嘅錢出賣良知,人性嘅貪婪真係可以咁無極限

反而幾服潘石屹個仔,雖然都係冇做過咩實質野,起碼都叫肯講人話,但結果下場就係永遠冇得返大陸得嚟,仲搞到老豆間 410 賣唔出
https://udn.com/news/story/7332/5321524

諗諗下都幾悲哀,大陸出身嘅京城四少之一反而好過呢班仆街
啲連登仔仲係咁吹奏超盈隔離嗰個彭慧中
原來有錢同靚無直接關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞