Cambridge 畢業藍絲Sabrina Chan出軌 (5)

1002 回覆
141 Like 13 Dislike
Ian老豆乜料?
結咗婚都咁撚多次new beginning
習巴你眼中MMC呢啲要攀上林作又彈出彈入係咪不值一提?
其實我覺得呢啲女好勁乜真係可以同啲有錢仔溝通到咩?成長背景同埋經歷都唔同,點搭嗲?
床上溝通到,岀到街又小鳥依人,比足面個有錢仔
習巴好嘢
我都唔明 睇埋佢哋fb 見到佢有個有錢朋友娶咗個真model鬼妹就make sense
其實真係好多gold digger
飛上枝頭

有冇貝沙灣街坊
同問其實上流係咪無乜真愛,女就貪段婚姻俾到佢金錢物質,男就貪有個靚老婆可以帶出嚟威…

但其實男人揀d知書識禮嘅女人唔係仲型咩,帶個mk妹出街一陣佢亂d低b野仲柒
其實個post本身都講咗。豪門子弟有好多都係不學無術,又蠢又柒,衰啲嗰啲更加係黃賭毒無一不歡,只不過有錢人有資源去塑造一個自己係社會賢達嘅公眾形象,令大家對佢哋存有完全不符現實嘅美好幻想,以為名門世家所出嘅就必定係飽讀詩書嘅公子哥兒。

個樣呃得吓人嗰啲就好似劉鳴煒咁,外貌四正,斯斯文文,但係事業上其實根本冇做過一樣成功嘅事,仲要炒燶衍生工具輸到連自己老竇都差啲同佢脫離父子關係。咁都仲未夠,呢個柒頭唔安分守己做二世祖,鍾意冇能力都要靠老竇嗰朵攞埋晒一大堆公職嚟做,淨係識得講埋啲離地廢話,用高高在上嘅姿態教訓年青人。不過即使佢事實上係一個不折不扣嘅柒頭,港女都係會俾佢嘅家底外貌社會地位所蒙蔽,因為呢啲外在因素而對佢產生崇拜仰慕感。

衰過劉鳴煒之流嘅亦都係大有人在,呢班人基本上同MK仔冇分別,只不過係滿口英文,出入馬場,加會用名錶靚車嘅MK仔。佢哋最愛流連夜場,玩model同可樂(碳酸飲料),終日蝦蝦霸霸,撩事鬥非,自恃有錢有地位就覺得香港任佢打橫行。所以撇除成長背景貧富懸殊,其實MK仔配MK妹完全冇問題,因為大家個腦都係一樣空無一物,完全冇intellectual capacity可言,最緊要係條女溫柔體貼,識得事奉老細。反而你俾個MMC/SC呢啲家庭背景唔錯兼有返咁上吓學識嘅女人同班上流MK過人世,佢哋更加會溝通唔到,(除非條女願意成世為錢忍辱負重dumb down自己)。

都係嗰句,奉勸大家咪將啲所謂嘅上流人士睇咁高,甚至對佢哋崇拜仰慕。懂得為公義發聲,心存良知,方為真正上等人。
收到
咁習巴你覺得香港有邊d上流人士係配得呢個稱號?係咪得誠哥家族,四叔個d?見第二代第三代都相對低調
冇話咩配唔配嘅 ,「上流」呢個詞語對我嚟講只係代表財富同埋社會地位,完全同才學人格冇關係。咁嗰個人嘅資產權勢名利達到某個水平咪可以話自己係上流階層囉。

只於我心目中嘅真正學界女神係鄒幸彤,唔係SC/MMC呢啲只顧追名逐利,向上爬買Hermès,得閒講吓啲西方左膠議題攞光環嘅臭閪八婆。
個樣差咁遠
差啲幫襯咗pink fable
Thanks for reminding!
好撚樣衰
Well said.
Thanks 習巴
個垃圾爆料ig係咪收咗皮
已經唔記得
佢係柒,Batman will act

咁佢都叫有d料係手
好耐無嚟係咁易推下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞