Cambridge 畢業藍絲Sabrina Chan出軌 (5)

1002 回覆
141 Like 13 Dislike
陪酒
其實你都岩,何超蓮中學讀書時識的女同學,
佢地其中兩三個性格都係好,
所以何超蓮本身份人都應該係好。
不過佢跟佢媽撐警果d無法啦唉,
人都係會受原生家庭影響,好難避免。
因為識人話佢好batch ,真係近距離見過佢,佢無個種令你覺得佢好smart 特質,因為識親嘅中產中上產一行出黎會令你覺得佢好smart ,佢又無,聽佢講野好燥,可能因為佢個語氣

記得佢搞咗個慈善機構叫smile
李嘉誠孫女?
論人品差、心地差、惡毒同埋癲喪嘅程度,Yvonne Leung絶對係好佢啲姊妹Hillau, Sharon Lo呢啲幾百倍。簡單嚟講佢就好似Means Girls裏面Regina嘅sidekick Karen咁,性格柒吓柒吓,對人相對較為隨和同有禮貌。

不過,所謂物以類聚,Yvonne做得Hillau嗰班女嘅姊妹其實本身都已經係一個極品八婆。呢班女人多年來對人作出嘅無禮同欺凌嘅行為,仲有佢哋背後所講嘅惡毒刻薄言論,就算冇直接參與,但係做得姊妹嘅,其實某程度上都係condone緊呢啲行為,亦都反映咗佢嘅人格係點。

唔少人問點解Hillau老竇似乎只係一個開間兜踎診所嘅牙醫,都可以boss bitch上身成日霸凌他人,之前我解釋咗主要係因為佢自細同頂層權貴混熟,有佢哋撐腰,而佢亦都會對權貴朋友非常好。再進一步解釋嘅就係因為佢阿爺係有名望嘅醫生劉永生(即係劉永生中學嗰個捐款者),喺嗰個年代有錢有面有人脈,就算後人資質平庸都可以靠人脈全部讀St Paul’s Co-ed,自細一齊成長嘅朋友都係富豪名人之後。樓上有人話佢老竇技術差,其實佢老竇本身就已經係含住銀鎖匙出世,唔使點做,都係為完成父親意願而從醫,入唔到香港醫科咪求其去英國讀囉,平日應該唔係專注進修同鑽研醫術,而係吵吓股票炒吓樓,出入私人會所,打吓哥爾夫球咁,又點會同啲寒窗苦讀入港大嘅藍領子弟一樣呢。

阿爺鍾意宣揚基督大愛精神,但係就出咗個咁冇家教咁惡毒嘅孫女,都真係非常可悲。
Sharon Lo都係一個經典八婆,睇唔起人,所以佢同Hilary Lau可以做到好姊妹。Yvonne Leung 黐埋佢哋都唔係咩好人架啦,只係表面好次好單純咁。佢老公係做獵頭headhunter。
可唔可以講下kong yuki同佢條仔
城中仲有邊位八婆一定要講出黎?
之前望落Yvonne Leung仲覺得好似貼地少少,d story打中文,笑落又幾sweet,又好少post個家姐出嚟扮嘢老公都好似幾君子
之前望落Yvonne Leung仲覺得好似貼地少少,d story打中文,笑落又幾sweet,又好少post個家姐出嚟扮嘢老公都好似幾君子
hilllau係咪都結咗婚
八婆係咁
屌,換轉係我都玩啲多食多啲好西,最好哎吔老竇死之前灑所有錢,反正啲錢都只會留比親生仔。。。。
想問油艇女係點解?
繼女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞