澳洲移民 你問我答 (20)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
因為有個親戚原本申請左GTI個visa, 但話申請左延遲過去澳洲,5年內過去land就得,唔洗1年內。
多謝建議
不過我唔係做大學嗰啲,無pub紙去international journal
所以GTI 應該無我份
another lollipop
完全無detail 嘅plan
無預期日子 連疫苗接種率去到幾多%去下個stage目標都無
Plan呢d野梗係subject to change啦。
肯定唔係單單因為醫生就可以搞到GTI。
唔得。
請問三樣野關於study in regional Australia 攞5分

1. CoE Course Start Date係13/01/2020,第一堂22號先開始,但我13-21, 25-27都住喺非regional area,22-24住regional area嘅Airbnb,28之後就一直住regional(有齊證明),差一星期合唔合乎study in regional Australia攞5分?唔合乎嘅話有冇得拆?

2. 讀書期間喺Brisbane 做placement會唔會影響 Study in regional Australia攞5分?

3. 之前問過類似但唔明,學校end of semester 係21/8,CoE course end date 係25/9,學校出嘅completion letter 係1/10,邊日開始我可以喺Brisbane 返FT而又攞倒嗰5分?

Thanks
想問下ielts成績for skill assessment係valid 2年定3年?
唔好意思想問下309同820有無話邊個容易申請啲
諗緊應該喺香港申請309先定係過去先申請820好?
層樓個按揭 我老婆係擔保人
想問下係咪都可以用黎當evidence
Should be 2 but subject to individual assessing authority.
加拿大一定多野玩過澳洲
隔離就係美國

不過搵野做我諗澳洲可能易D
個保險應該可以pay weekly 你一搞掂190入左bridging visa就可以Cancel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞