澳洲移民 你問我答 (20)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
Thanks! 焗住買佢嗰啲又貴又冇用嘅 OVHC, 兩個人成萬蚊一年

申請緊485 五年Visa, Plan 緊五年後申請 189
希望到時個分唔會太痴線

暫時有三年IT/Fintech/Financial Services 經, 望住個 fd 今年澳洲 u grad 攞住 485 搵到份 100k AUD pa 嘅工好羨慕
Data Scientist 已經係歸入 22499 - Information and Organisation Professional NEC.
咁萬一有咩事既時候,呢邊既insurance要claim都方便好多既。
我買咗HCF 嘅 insurance, 好多野唔包, 但係反正 offshore 485 applicant 下年年底前都應該入唔到境, 買咗最平就算
我見 AIA, Bupa 同另外幾間可以包好多野但係又有墊底費又貴一倍有多
想問如果搵agent搞visa 491 RN由頭到尾191visa大概consultation fee幾錢?
唔洗agent.Agent 收你幾萬,都係要你自己搵人certify true copy. 自己揾reference letter.

ANMAC 同APHRA 啲野好清楚。

上呢個blog 參考下
https://littlepsynurseaus.tumblr.com

不過宜家offshore 無咩位,淨係聽過psychi 去到,同要90分,即係english language 要爆分同考一個叫ccl 試
491都去到90分
不過講咩都好都要等開關先入得境 趁而家封關準備好
想問大家會唔會有啲同路人491RN既community分享
我都想搵啲同路人group/ telegram.
等到發candida auris 都未有,諗緊轉場去英國行BNO 5+1 算

服務費又唔係for幫你certify true copy 同搵reference,代理既作用係最緊要係make sure遞交合格既材料又同唔會excessive,填表內容準確,代表同當局溝通同keep up with the policy。

我知道好多agents未必都做得好好但係亦都唔好undermine agents既存在意義。

代佢同你講sorry
你已經好好人 免費答左好多問題
巴打想問關於gti

nominator 要同一個field, 如果大家都financial service 但做既工種唔同呢? e.g. 佢係sales 我係back office
咁樣得唔得
無話唔可以,所以可以一試。
Nothing to be sorry for.
而家係SA讀緊accounting yr3,就畢業唔諗住讀master係咪難d移民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞