澳洲移民 你問我答 (20)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
就係靠爆pte先有75分 pte真係比較易
考慮考埋ccl
無工作經驗加分 唯有去讀書再加分
唔洗考慮啦 肯定要考 大家都係靠考試爆分
加拿大而家確實左放到咁鬆,希望澳洲政府都會做啲嘢

要求唔高,確定個政策就夠
我自己本身有親人係澳洲先想去澳洲,但呢排搞技術移民既野已經搞到心很累,澳洲政府移民政策又朝令夕改…offshore application批得少之有少…
如果唔係為左想同屋企人一齊,可能會去加拿大
應該唔洗
認真 想行 skill 計分
PTE 79+ 係基本 一定要操到
CCL 應該都愈嚟愈基本
我都係,有親人喺澳洲
482轉186攞PR

雇主擔保同州擔、獨立技術移民唔同
同屋企人一齊去加拿大囉
請問如果係regional讀,再去另一個state嘅regional 可唔可以照2+3?
意思係去另一state regional 地方做嘢
189 75分
190 80分
491 90分
手術室RN大唔大機會呢

想考埋CCL加分想問要點操?
PTE written硬係好難高分, 本身英文得聽同讀好d, 作文以為自己作得好, 但以前讀書成日都比D老師俾低分, 大家有冇咩心得
屋企人已經一早係澳洲落地生根買左樓
做skill assessment 先。
之後等開關190/491 啦

Pte 作文已經好易啦,有晒template 去背
咁唯有自己去加拿大啦
之前見過澳洲英文報紙,話澳洲人唔想收咁多移民,話大城市已經超逼,好影響生活質素
連 reddit 班澳洲人都話要 scale back immigration
可見嘅將來,澳洲都唔會好似加拿大咁狂收移民
你係咪醫護或者IT?或者做開生意,可以投資移民?
以上都唔係就死心啦,澳洲今年都唔會開返關,拎啲錢同時間去加拿大讀書啦
冇人知 因為澳洲冇講 detail
當然,大把人因為要 190 491 而搬屋嘅
唔洗諗
唔係你問題 係澳洲死都唔俾國際生入境 同埋移民 quota 好少
同問
請問做it至少要幾分先大機會?
係咪建議去讀書加分?
想問想去澳洲讀大學有咩程序
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞