澳洲移民 你問我答 (20)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
巴打可以申請rrv
我想知同加拿大比係咪澳洲多啲野玩
想問external auditor重返189既係咩意思?
External auditor唔係不嬲都係189入面咩
我想問 電機工程師, 用邊個方法移民澳洲 係最好?

利申, 我係Chartered Professional Engineer in Engineer Australia

skilled migration 190 OR 491
或者搵澳洲公司請你又肯SPONSOR 你
thankss🙏
190要本身已經係個state做緊野同住緊
但無visa點係個state住同做野
我想問OVHC 係咪一定要當地保險?
定係可以係香港買?
僱主擔保 485 wh
自己揀個
想請問拿student visa既話 海外收入駛唔駛報稅
e.g.美股

thxxx
唔使。
唔一定,但係以我所知大部分海外所謂保險澳洲移民局都唔承認。
需要多d info先知,如果你 >45歲 的話就無咩可能搞技術移民。
唔係重返189,邊度睇返黎咁離譜?

而係上左priority occupation list,即係會優先審理僱主擔保或者會更大機會下幾輪189會有invitation。
可以.................?
玩咩先?囡囡?
由我巴 想問下SOL 同MLTSSL係咪就黎會review,期望緊佢放data scientist入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞