澳洲移民 你問我答 (20)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
當然53900可以由多個income組成嘅

不過依家就算係租Rental property 出去都唔係賺硬
見到 ACS accredit, 個 skills assessment 易搞好多
不過IT 嘢唔易讀,你商科底真係讀得掂?data science 仲要計好多數
睇清楚由我巴講咩
由我巴講緊491,491 190 唔跟 MLTSSL
路過。。
有冇見過野生的 wobat?
佢哋係點叫的?
叫你個日本朋友搵份 regional 工,咁就易搞啦
491 好睇 regional experience
純商科難移民
一係轉行,一係揀偏遠地區
一般嚟講 tech, 醫護同trades會比較易移民
可以睇下唔同州嘅occupation list, 不過留意 list 成日轉
有心理準備要住山旯旮地方
比唔比摸? a唔aggressive?
我地有層樓係香港收租,但始終第一批491都未夠3年,而visa細節都未係好清晰,所以我地都好驚佢審得好嚴,唔知其他income點樣計
ACS accredit係咪真係好重要?
我見有d U 既 master of data science 有acs accredit (UAdel, uq) 但有d冇 (umelb, monash)
我比較想去melbourne所以報左umelb
出泥會唔會溫唔到工
https://www.acs.org.au/msa/information-for-applicants.html
ACS accredit 嘅嘢肯定係 ICT major, 再加一年工作經驗,或者 professional year 就搞掂
留意 professional year 189 有5分加,值唔值課金就見仁見智啦
我係唔明點解umelb個data science冇accredit。睇rank既話佢係最高
But thanks ching!
睇返啲 subject, 可能係 ACS 嫌太少 programming 同 software development 嘢
宜家190仲有無pre invite ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞