澳洲移民 你問我答 (20)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
由我巴你好,我情況如下:

2020年7月27號 Bachelor 乞食科 畢業 (隨即申請5年485),

2020年9月21號 開始做fulltime

2020年9月30號 485 visa批

目前返工好順利,已過試用成為 perm, 但我唔係移民科目,我可以點做?

點樣利用呢幾年時間?
乞食科 =
咩工?
人係邊個city?
英文水平 / 年齡 / 有無配偶?
由我巴你好
想聽下你意見🙏🙏
小弟30頭,個仔2歲
為左佢我同老婆都決定去澳洲

我原本plan去adelaide讀master of nursing
但上個月考PTE得60分
不過會再考多次,希望過到65

但如果touchwood唔得
你有無d咩科建議我讀?又比較易移到民(我都知無野係一定得,但希望可以搵到科係比較易移到)

Thanks bro!
我估佢應該只係講緊PTE既分數60分
之前明明問咗由我巴揸緊student Visa 話唔可以排190

究竟得定唔得,有冇人澄清下
本科係咩?
lm
人哋講緊 PTE
Umm我幾時有話唔可以
IT?

唔知你背景同興趣好難答。
為左個仔,咩興趣都無所謂
最緊要容易入籍

Hi 由巴,之前問過,我排緊 nsw offshore 190,如果我去悉尼讀兩年Tafe ,我讀書期間可唔可以轉排 onshore 190,你話nsw onshore 190只接受working 同graduate ,咁student visa holder 又冇做野又末grad中間果兩年可以點排?所以咪唔可以排onshore nsw 190 lo student visa ?

我就係因為咁所以想轉去SA 讀拎埋五分regional ... 咁到底nsw 全職讀書期間可唔可以排onshore 190 ar...
無衝突啊,咁你持student visa係NSW一邊讀書一邊做野都可以架。不過你要keep track NSW幾時收咩occupations for 190/491 nomination purpose.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞