澳洲移民 你問我答 (20)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
https://migration.wa.gov.au/services/skilled-migration-western-australia/occupation%20lists
valuer is currently NOT on the list of WA
當然list 會變, 你都可以grad 咗搬去其他州
搞下aphra 先
[url]skilled係要做個skills assessment睇你有幾多年經驗定考左個試就得呢?[/url]
想問下黎緊去WA 讀master 2022 轉行。宜家又諗住入EOi 本業排下先,到申請學簽佢會唔會知我有移民傾向

我讀果科未係WA on list,但本業都要graduate 190 先係on list...真係難攪。
第1段:由我巴講過好多次,移民局唔會睇 EoI
要通知佢地,唔會自己update。
我發覺上面都唔使我點覆 既然係咁今晚我都係早抖。

🕯️
Arch / LA
想問下渣學生visa嗰陣可唔可以入189 190 eoi?
有positive skill assessment (rn nec)
雖然得75分 不過諗住排定隊先
黎緊7月中儲緊6個月work experience 底分70+5 本行OT行VIC 190 大唔大機會 下個financial year會唔會都係醫護行先?
之前連登有 OT 收到 190,我亂估有一定機會掛
練好啲英文,盡量考到4條8
得呀
不過189 而家排大隊 如果你唔係醫護,又唔係IT,75分肯定 gg
要用190
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞