澳洲移民 你問我答 (20)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
等佢 onlist 番? 或者轉 regional 轉州?
189 冇州擔保 州擔保係 190 491
491會大好多,190如果你人係境外無咩機會。
有local工作會好好多。
act matrix有第二個計分表
又吹緊下個財年都未打算比offshore apply
咁搞真係去uk 好過係度浪費時間
80分好高咩?
大把人拎到
係因為澳洲政策,得一兩個州仲會揀offshore
所以491 機會只係大dd
依家攞到working visa 入唔入到去?
要申請入境許可,條件一係配偶有澳洲身份,一係要證明自己職業係Priority Occupation List上。
巴打點睇university of sunshine coast 嘅nursing prorgam
想轉行讀護士順便睇下有冇機會留喺澳洲
知唔知間學校嘅評價同埋嗰邊物價情況

https://www.usc.edu.au/study/courses-and-programs/bachelor-degrees-undergraduate-programs/bachelor-of-nursing-science-graduate-entry#international
OK啊,除左無熟個邊生活情況之外,個course本身畢業後可以做RN,學校都唔算差既畢竟點都係AHPRA accredited。
由我巴想問我而家係sydney 讀緊master of social work year 1,計盡畢業之後都係80分度未必夠189申請,係既話我應該 1.用盡5年visa 去儲工作經驗去儲到90分2.定到時去其他地區攞190 or 491?係既話又有咩地方可以去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞