英國政府宣布即將糾正英國國籍法中的歷史異常現象

588 回覆
339 Like 11 Dislike
根本冇居英權同冇得傳一代都係支那出最大聲(當然當時英國國內民意都唔想派BC),出面重話英國遺棄香港人,英國真係要遺棄嘅大可以連BNO都唔派等你堂堂正正做中國人

BNO居英權呢單野根本係當時英國國民唔想比,支那唔比你派,香港人又唔爭取而造成

如果當時香港有二百萬人上街揮英國旗要求居英權,我估而家結果一定會唔同

不過可惜當時只有司徒老狗衝出黎反對三個「不平等條約」
根本最唔鐘意香港人有居英權既,係中共
呢樣亦引申到,當真係正式平權,中共係會鎖關唔比BNO香港人走
但係大家都知支共唔可以用常理推斷

平時核彈係用黎打對家,但係我唔敢保證支共唔會用核彈炸自己攬炒

我估侵唔郁金仔都係因為北韓可能有核武,郁完分分鐘手尾長
中共最強大既,唔係打贏對手既能力
而係自爆攬炒既能力
中共唔當自己14億國民係人,西方當係人,呢樣已經好難搞
從來冇不平等條約呢樣嘢. 宣戰> 開片 > 打輸投降簽和約賠錢割地或者死不投降俾人滅國, 到而家都係咁. 最近的例子已經有舊年的阿美尼亞同阿塞拜疆的代理人戰爭, 都係咁樣去處理非地問題, 唔通阿美尼亞又出來嘈不平等條約?

國際規矩係咁玩, 麻煩跟番呢個規矩, 繼承得上一個政權的權利就要同時承擔上個政權的義務, 上個政權簽佐的條約冇得一句"不公等條約"就當廢紙. 咁玩法仲得了? 定中共真係想玩政治/國際達爾文主義? 總之要共贏哂!
其實我都想過中共用核武唔係來攬炒, 而係輸到冇朋友果陣自爆呢個scenario
總之每個scenario都好麻煩, 最可以控制到的方案, 已經係西方列強斬中共首, 盡快控制哂中國
所以我個「不平等條約」係加咗引號(當日司徒老狗條banner係咁寫丫嗎

根本係清國太生蕃嚇親西方人又撩交打先會要你簽咁多條約
唔使去到平權咁遲, 只要共軍開始攻台或者香港人走得太快太嚴重, 香港有機會變成東德咁再冇辦法維持社會運轉果陣, 就會用入境條例section 6a唔俾香港人再走.
唯有寄望會好似The Interview套戲咁,斬完首之後二炮冇咗維尼order就唔做野
但過佐120年, 生蕃程度變得更嚴重啦. 因為依家掌權的係比滿清更不如, 真係不學無術的大漢族主義封閉小農
講到尾,似係開閘定係封閘?
00後有冇辦法救到??
BTW, 依家中共唔係叫"二砲部隊"了, 改佐名叫"火箭軍". 巴打update一下會好D.
我知

只係叫火箭軍我淨係會諗起呢隻野

一日未出爐無人知
bno visa帶家人返英國易過bc 好多
Bc 好多要求的
講走難bno 方便好多
我剩係想97年出世無申請過BNO 可以申請返
之前搞左半年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞