英國政府宣布即將糾正英國國籍法中的歷史異常現象

588 回覆
339 Like 11 Dislike
得英國出手係一定唔夠打,一定要有美日台三國支援

英國遠距戰力投放能力係唔會夠廣州軍區班老解打,英國又缺乏長程空中支援能力,就算派女王級航母都好難夠補給同支援打持久戰

本身而家英國海軍嘅設計就係同美軍互相配合用,唔係淨係比自己用,英國唔利用美軍支援同補給係好難打到似樣嘅仗(褔克蘭戰爭似乎已經係英國遠征艦隊嘅極限

守香港一定要用台灣同沖繩做補給支援,香港地細幾乎冇天然屏障,擺後勤係香港只會有幾多比人炸幾多

台灣沖繩做後勤,陸基戰機要係台灣飛過黎打,打完就返台灣降落,船艦都一樣,但係咁做會唔會引起支共打埋台灣就係另一件事
唔該你直接答我英國有無能力一個收中共皮,唔好講其他
咁上面條友講到中共係紙老虎,但英國唔可以自己一個打低件紙老虎
咁到底係英國連紙老虎都不如定中共唔係紙老虎?
軍事係政治的延伸, 所有軍事外的手段都冇效後, 最後不得已先用的手段. 巴打選擇性忘記呢個國際行事原則?

依家連制裁都未用哂, 軍事衝突前仲有禁運呢個stage都未做. 西方世界做野唔會一步登天, 係一級級來升的. 邊似巴打咁一出跳哂step, 出到最後軍事行動呢步

係, 就算共軍真係垃圾, 西方世界都唔會因為垃圾而唔做哂之前的行動, 嘗試用軍事之外的所有手段去解決爭議. 巴打呢種跳step, 唔跟原則辦事真係好中國式思維
我宜家唔係問你英國做唔做。係有無能力呀
直接答我有定無唔該
答佐你, No comment, 英軍自己最清楚.

但我估算係中共海軍目前真正實力, 連菲律賓都打唔過. 咁巴打認為英軍俾菲律賓弱?
即係中共係紙老虎就答得咁口響
但英國有無能力打低件紙老虎就要no comment唔敢答有
即英國都同中共半斥八兩係唔係?
唔好講菲律賓,直接答我英國有無能力一個打低中共,有or無,就係咁簡單問題
我嘅睇法係爛船都有三根釘

支共紙老虎係真,佢軍事實力應該比佢吹嘅爭好遠,但係都唔代表老解廢到手指都篤得入

英國冇錢養唔起遠征艦隊都係事實(亦冇需要),本土作戰守方本身就有主場優勢,你用遠征艦隊加海軍航空兵對打老解海陸空三軍的確係唔公道

我諗全世界可以無第三國支援下用遠征艦隊收你本土皮嘅除咗美國別無二家
紙老虎係指無本事只係嚇人,如果只係吹大但本身都有返咁上下實力就唔叫紙老虎,如果得美國可以一個收佢皮,即其他國家都同紙老虎差唔多?
中共真正強的只係"謊言"果部分. "暴力"的強度就係對內鎮壓而已. 對外常規戰面對敵人仲差好遠.
唔該你直接答我英國有無能力一個收中共皮,唔好講其他
答佐你, No comment, 英軍自己最清楚.

但我估算係中共海軍目前真正實力, 連菲律賓都打唔過. 咁巴打認為英軍俾菲律賓弱?
即係中共係紙老虎就答得咁口響
但英國有無能力打低件紙老虎就要no comment唔敢答有
即英國都同中共半斥八兩係唔係?

睇Highlight, 巴打自己認為啦.

共軍自重, 冇人真係想拆開你隻2仔底, 唔好迫西方世界要行最後一步, 自取其辱, 到時真係首戰即終戰, 不過被終戰的係中共, 唔係香港人同台灣.
我問你叫你答呀,唔好要人認為,答yes or no 都驚?
如果照你理論,係

不過現代戰爭興圍毆唔興隻揪,冇人會係明知有盟國支援下重獨力養起一支全能艦隊,除咗美國重有邊個養得起

所以北約底下嘅海軍都係以支援美軍為主黎設計,反正有咩事有美國頂,自己慳返啲錢幫吓手執頭執尾咪算
所以我唔會咁易話人紙老虎或垃圾,因為如果你唔可以輕易打低條垃圾,其實你都同件垃圾差唔多,從來都係認真唔大意的人先會贏,驕兵必敗,依種咁易睇死人態度如果個個都係咁黎睇中共你話幾大獲
其實支那你用外國民主去滲透外國從而改變人哋嘅民主
咁點解其實世界各國唔利用支那嘅獨裁,去掠奪支那從而改變支那的獨裁

本來呢河水不犯井水你支那賤種唔衝出嚟自己喺牆內圍爐取暖我話知你死
係要走去其他地方搞亂人哋嘅價值觀
咁其實都可以利用戰爭嘅方式入去搞亂返佢嘅價值觀

聯合國呢啲咁嘅垃圾組織直情宣布無效
去返世界大戰前嘅格局
甚至好似有以前美國排支法案咁嘅法律存在
咁支那賤種再做乜都已經冇意思啦
好似華春瑩呢啲咁嘅冚家剷佢講一句嘢咁咪炸佢一次囉
又何必喺度同佢做戲繼續虛偽落去呢?
至於講賺錢將佢哋變做殖民地
好似以前西德咁樣樣聯合埋一齊
賺嘅錢就各個國家去分已經可以啦
而家以色列咪係咁,你睇吓出面有幾多人屌緊
痴線! 知唔知殖民, 管理一個地方係高X貴, 完全冇效益可言的玩意呀! 邊有人想哂時間管一群生蕃, 連非洲西方世界都係由佢哋自生自滅算9數

世澤呢句真係講得好: 一個帝國的殼好貴的!

係中國人先唔知唔解對大一統帝國, 權力, 要贏哂呢樣嘢有咁深的情意結, 非得"偉大民族復興", "俯視世界", 當世界霸主不可. 呢D價值觀同依家以巴兩班人一樣都係咁痴線
支那大把錢用返佢啲錢去管咪得囉
搞唔掂咪當垃圾場囉
反正好多核子廢料都唔知擺去邊咪擺入去囉
好似而家話福島核電廠啲水唔知倒去邊
拎咗個洞庭湖返嚟到落去咪得囉
根本好多嘢就唔需要諗到咁複雜
做就得㗎啦
如果英軍冇第三國支援吓可唔可以單靠皇家海軍遠征艦隊同兩棲作戰黎佔領整個菲律賓呢? 我覺得係相當有保留

英軍根本拉唔到咁長嘅補給線支援咁大型嘅兩棲作戰,當年福克蘭戰爭英國都係靠征用民船做補給先叫勉強打得成仗

當然,美軍同各國係南支那海一齊褻玩墨魚號已經表示出各國共同作戰嘅決心,所以隻揪問題已經唔存在,正如我上面所講:現代戰爭興玩圍毆唔興隻揪
如果要同各國一齊玩,咁中共仲係紙老虎?
同埋一開始講到要收返香港喎,咁收返香港係唔係仲易過俾香港人黎英國生活?
你唔好唔記得你國內左膠都有一票可以拉你落台架

請重溫當年美軍越戰係點樣收皮

美軍唔係輸比會說話的樹,而係輸比整個越共大外宣同國內左膠
對"紙老虎"呢三個字咁執著, 傷害巴打玻璃心的話, 相信不久將來中共就會有機會自我證明(隨著中共自身內外交困, 最後習近平始終不得不走武力犯台呢步), 到時大家咪睇下點攞, 事實會證明一切, 你我喺度口講無憑, BTW我希望巴打果陣喺安全地方, 花生唔好喺戰場度食, 戰場不設觀眾席

BTW, 獅子搏兔必盡全力, 就算知道對手真正實力幾癈都好, 唔代表西方世界會大意, 唔做萬全準備(癈唔癈與盡唔盡力, 邏輯上冇必然關係). 最少都要令台灣有足夠實力保護自己, 對抗中共威脅.
直接答我,英國有無能力自己一個收中共皮
各國一齊玩得就代表美國會參戰,美國參戰得你覺得世界上有邊個國家會頂得住(唔計用核武

香港只係其中一個用黎圍堵支那嘅藉口,真正原因係支那滲透西方搞搞震試圖擾亂國際秩序,我唔見得比300萬BNO過哂英國就會避免到未來西方同支那發生衝突
獅子搏兔必盡全力呀, 知唔知美國當時反恐戰爭, 打塔利班亦係拉埋英國, 澳洲, 仲有其他國家背後協助. 唔係剩係美國一個國家出力呀?

無論敵人強弱, 同盟友一齊圍攻係美國一向的策略. 歷來美國就只有侵特別D, 玩單挑唔玩圍攻.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞