英國政府宣布即將糾正英國國籍法中的歷史異常現象

588 回覆
339 Like 11 Dislike
我都認為一立法就俾300萬bno嘅人有英國居留權/BC/right of abode 可能性唔係咁大
如果唔比BC離港自由,等同䝱持英國公民,係引戰,英國屬北約組織即係同英、美、法、德⋯⋯三十個歐洲國家宣戰!
唔走
美國英國咁大隻戰艦驚條撚毛
吓?冇改過嘅話,世7之流又點樣由boc變bc? 仲有香港嗰批冇被支籍嘅bno成為bc
求指教
咁你係咪華人面孔啊?
佢一個話唔承認華人面孔既BC你可以永世留係大灣區啦
出世
講緊仍然以BNA 1981黎做主體黎講,真係40年無大改過
你肯交保護費, 但人埰怕煩唔一定收.

你有事如果要出兵去香港幫你, 你交個d稅都唔知可唔可以cover出兵個成本.
一向 bno 非華人可以直接入籍喎
對英國黎講 無論係英治時代出世BNO 定中國出世來歸化英籍BNO本質都係一樣

另外 支共係唔認BNO係英國籍 你有BNO 英國視你為雙重國籍 係唔係無國籍人士

如果 Tory 政府出條Bill 只係俾英治年代出世 ge BNO 有權申請做 BC 係好歧視 點係House of Commons 討論

即係對中國出世BNOs 英國唔通將來又要立法去 "*** Correcting historical anomalies in British Nationality law which have long prevented individuals from gaining British citizenship or registering for citizenship, through no fault of their own."
冇可能
就算轉BC 支共都係當你非法所得,一定唔會放錢畀你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞