英國政府宣布即將糾正英國國籍法中的歷史異常現象

588 回覆
339 Like 11 Dislike
又係覺得自己高人一等
當中共鎖關唔比走,你認為你係BC就走到?
97前出世
應該好快就會搞
睇佢成個國藉法有好大改動,佢三月開始consultation 去搵下英國啲組織講下會有機會加入啲條款
英政府係有呢條數,只有 18 萬左右,好少,有數字提過即係有諗過,一步步黎
Full BC 都要住夠三年先有福利
例如本地生學費
直接bc 大英祖國
烈日當空
你當加拿大死架?
我19年續,睇佢進度紀錄,由簽收文件到approved
只係5.5小時
163頁.........

點揾
Ensuring our system does not reward those who enter the UK illegally and that those who have travelled through a safe country where they could have reasonably claimed asylum, such as France or Belgium, will not be admitted into the UK asylum system.

算唔算係曲線篩走啲窮難民
有錢買機票直接飛入英國嘅,收
冇錢遊水過英國嘅,唔收

順手確保歐洲啲難民問題唔會燒埋英國
英國戰艦召喚

希望唔係我哋表錯情
佢呢個bill 係針對難民同庇護申請
仲要主要係防範假難民
唔關BNO 事啦
我父母個一批人同佢朋友, 依家70歲左右, 好多香港出世. 同埋就算中國出世登記左做BNO, 佢地ge rights係應該同CUCK/BDTC轉BNO無分別.

正如BDTC/BNO只係英國殖民地出世, 唔係英國本土出世, 又同英國本土無聯繫, 點解要200-300萬人去英國本.
留名
boc, bs, bpp咪仲慘,免簽國又小,又去唔到英國
呢啲如果冇其他國籍係可以申請做BC。
因為佢地仍然受英國管治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞