英國政府宣布即將糾正英國國籍法中的歷史異常現象

588 回覆
339 Like 11 Dislike
i am British ar diu
印巴嗰班好似本身冇佢哋印巴祖家嘅國籍

但係支共 不嬲唔承認華人bdtc bno 佢哋被視為中國公民
Bno華人妳97後冇hk right of abode問題。'
如果以人道危機 入集中營為理由 英國可以淨係畀有危險嗰班人去英國 洗鬼咁煩放一百幾十萬人係邊個咁多
其實係要咁分
因為佢地完冇接觸果種思維
但香港出世果D係明顯直接接受外國思維
而家果班變種愛國者
都係受果套扮中間但完全假共產真獨裁思想嘅人嚟
舊英籍即係cukc?
呢個都有可能
但咁樣對83-97年出世既bdtc/bno似乎有唔公平
但係香港相對資訊流通 好難起個集中營捉咗百幾二百萬香港人 外國又唔知
講撚到97前d 人死晒都未有啦
而家歐洲收晒果班人都唔係受普世價值或自由思想嘅人嚟
香港出世果班人係受自由思想教育嘅人嚟點都會好過完全唔同教育嘅人堆異類思想者入到去再改變思維咁麻煩
而家歐洲收晒果班人都唔係受普世價值或自由思想嘅人嚟
香港出世果班人係受自由思想教育嘅人嚟
點都會好過完全唔同教育嘅人
係一堆異類思想者
入到去地國家去再改變思維咁麻煩[
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞