英國政府宣布即將糾正英國國籍法中的歷史異常現象

588 回覆
339 Like 11 Dislike
我睇過有巴打話佢老竇當年喺運動場上面同人打交先至幫佢拎到bno
只要係賺錢,殺頭既生意點都會有人做
如果支那只係主力對付華人
鬼佬就算想幫都未必做到啲乜,
如果要為咗香港人,華人出兵, 國內聲音都可能會反對
知唔知好多其實打交嘅人 都係香港人 有巴打已經講過佢老竇當年打交都要幫個仔拎bno
因為我地本黎就係英國子民
咩叫從天而降
你喺英國土地出世就自然係架啦
佢而家唔係額外比,係修正歷史錯誤喎

我地個支那籍就真係從天而降喇
而家出賣香港得最緊要咪就係林鄭嗰批前香港政府培育嘅人 仲有一大堆藍絲都係本土 有四成都係佢哋作為親共嘅中堅 反而以新移民多出名嘅天水圍 奶共派收晒皮
最大嘅問題係英國政府之前已經適應左佢哋係英國人 所以唔可能再推翻
咁計所有97前係香港既人全部比bc咩唔通會,大把偷渡大陸人
如果無九七問題:

香港出世既香港人揸bdtc
大陸出世而願意歸化既都係英國子民
大陸出世,回歸前落黎,97仲未夠18歲點算😞
無國籍護照係以前你歸化就會有,東南亞“華僑”好多都有,連去台灣都要到辦事處加簽,基本上冇可能變到正常護照,所以好多人都放棄咗
唔好幻想啦,英國唔會打,更何況雙重國籍係以本國優先,啫係你永遠都係中國人
G7後攤牌同中俄反面

英國仲係今次G7既莊主

開完個會就出段咁既聲明,可能真係會有事發生。
黃衫幾好揪
根本俾BC同俾BNO visa對移民數目嘅影響唔會有好大分別

無乜顧慮嘅人有BNO visa已經走左

有顧慮(工作,家人, etc)嘅人就算有BC都係唔會走,除非真係危急到不得了,如果危急到咁唔駛BC, 用BNO visa都會走

但BC係英屬香港人民應該要有嘅野,當時大把人反對移交大陸,英國基於咩原因移交都好,都應該要安置英屬香港人

正如你去公幹仲結埋婚生埋仔,公幹完番家鄉前揾定個牛屎佬,明知老婆同個仔唔想跟佢,你都強行幫佢地搞好結婚手續,然後話你精神與佢地長存,你會一直監察住個牛屎佬有冇好好對佢地,但你老婆同個仔無資格番你屋企,因為屋企太細唔夠住?野仔唔係你個仔?唔駛你養都無理由要過試用期(BNO visa)先准許稱為家人掛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞