英國政府宣布即將糾正英國國籍法中的歷史異常現象

588 回覆
339 Like 11 Dislike
應該調返轉嚟講 90年代用居英權計劃申請英國公民嗰班人 呢班人中國當佢係中國公民 英國都冇乜嘢可以做到

另一批就係喺英國讀書工作多年之後登記做公民之後回流返香港 呢批人冇向入境處申報國外國籍佢哋仍然係為中國公民身份

最後一批 就係英國嘅白鬼喺英香港做嘢
英國只可以救到 第三類人

頭嗰兩批中國要閂門打仔 英國政府冇乜嘢可以做到
有部份人成日話5+1係平權,事實並唔係
依樣嘢要正視聽
屌那星
講到離哂題
成三百幾萬人 如果再加埋佢哋嘅仔女有400萬人

英國的基建 鐵路 食水處理排污 邊可能短時間應付咁多人呢

之前bno visa 單嘢上咗 daily express, daily mail 有鬼佬已經話佢哋投票畀保守黨係要佢搞掂brexit 控制移民嘅數量 唔係投票畀保守黨 增加移民入英國嘅人數

一次過平權 政府好難控制啲人幾時到英國 當人口增長嘅數目都唔知 所有town planning 都係廢話
呢個係一個可能
附合中共性格
呢d人諗住自己有BC高人一等,唔知道共產黨既諗野方式
咁依家得番 BC、BOTC ...

而 BOTC 2002 年開始可以轉番 BC 啦,點解你唔去問吓 BNO 同 BOTC 有咩分別,點解開曼群度呀、福克蘭呀會有繼承權,仔女亦可以做 BC

香港人低級啲呀 ???
唔好咁天真
英國要有開戰決心先會救到出左事既第三類人

支那都捉左幾個加拿大人,最尾加拿大做左乜?

伊朗都捉左個英國記者啦
事實係英國做唔到乜野
因為嗰啲地方英國仲有主權
所以我認為英國政府 最多只會救到喺香港住啲白鬼
中共以往做法,係比外國人走,但唔比中國人走
共產國家往往都係咁
當然有特別CASE連外國人都冇得走啦
直布羅陀 福克蘭 開曼群島班人 加埋人數唔多 對英國影響有限
應該係準備開戰,所以要撤僑!
畀你BC,即刻坐飛機鬆人!
否則,戰時有盟國航母入港撤僑!
重點係支那要阻,咩國籍都冇關
大陸都唔係完全白痴 扣留咁多白鬼喺香港做乜 如果真係扣留班英國/美國/歐洲白人 解放軍係咪真係有 能力同準備好開戰
其實應該唔會去到呢步
唔扣留咪者係依家既香港
支那唔出聲,英國唔洗救

兩邊行得呢步都係開戰
我老母係六七十年代落黎香港,
果時為左方便去星馬檳城玩,
佢計過逐張visa 申請既價錢同申本BNO 差不多,
所以全家申請晒BNO ,
佢話果時佢仲要宣誓先可以申請BNO 。
我之前都講過香港人去集中營可能性唔大 因為香港比新疆資訊流通 呢個七百幾萬人嘅城市 無端端冇咗百幾二百萬人好難唔令人有懷疑

我覺得英國最多聯合埋美國係軍事上俾中共壓力 逼大陸畀返聯合聲明承諾下香港人應有嘅自由

英國只係一個中型國家 只有七千幾萬人 有乜可能一次過派bc 搞到要收多三百萬人 啲基建根本應付唔到 係國會 實會有國會議員問 三百萬人中 有幾多人會去英國 同班人會幾時到 人口結構係點樣 咁你乜都唔知 點預留一筆錢做公共服務
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞