One Piece Treasure Cruise トレクル 7周年快樂!十八路同盟討伐凱多!

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
因為我其實好多角但我好多都無升
都唔知升邊D好.....
仲要勁多唔係角色既野
有無抽到今轉堆新金卡
通常新限都配到新金卡
有卓樂,羅傑同路飛,同和服粉紅色頭髮果個
仲有幾張係兩個角色既
正常既
慢慢跟活動要求升角囉
好似依家大連戰咁 要拎出嚟用既咪升左先
Eg新既活4/5星角咁 (好似卓洛 甚平 新和服女嗰堆)
一個活動升一埋角 慢慢累積返黎
我可唔可以CAP圖你地睇下邊D仲有用
隨你
https://xn--pck6bvfc.gamewith.jp/article/show/277257

呢d 角打大連有加成, 組隊打左大連先
打東海一隊可以走天涯

紅圈優先升 常用角

綠圈係有用既sub
(比較留意係技柯拉鬆同知雷利,我用左紅圈
呢兩隻放落隊又得 sub技又好用,一個sub羅一個sub路飛,如果有友情章建議升左佢兩個先)
另外留意下角色no. 通常愈後代表愈新 能力都會萬用啲
好,但我想問要點用sub係咪做d咩先變到做sub
好唔該巴打
嘩屌, 有50石追多下新路飛好定係留黎抽薩波艾斯好呢??
追多下新路飛啦
絆決戰可以用30石搏第一下
都係唔中........
大連戰打到340 萬, 7xxx 名
想請問下除左打爆鬼島同小忍,仲有咩打完會有多10萬懸賞
仲有個活動已經過左~
係打白馬同路粉既共鬥戰
不過之後仲有好多活動攞到多d既 唔急
chur爆大連戰,會有幾百萬
Sub 一般加強角色3圍
更有用既可以解lock /加攻/破盾/轉珠之類
下面條拎會講解多啲
https://トレクル.gamewith.jp/article/show/135068
努力打緊
唔該哂
咁使唔使將d角色進左做某d樣先做到sub
同埋想問下呢堆野有咩用
同埋巴打講既友情幣點得返黎
唔好意思太耐無玩問咁多野
Q1:

上面張圖角色綠色個格=sub功能
你禁入去會詳細說明可sub既對象同能力
大部分角色進左化後就有sub能力

但你需要食埋圖中下面張友情之証/相同角色
才可啟用/升級sub能力
當你組隊時 角色右面個(加號)就可以選擇sub能力
下面張圖係例子
羅同路飛分別有柯拉松和雷利支援
其他角色就無了

Q2:
你張圖
頭2行升技用
3-5行升LV用
第6行啲書升潛在能力

Q3:
友情之証分3種
可打絆決戰/其他限時活動獲得
唔該巴打,咁我打左友情證先我好似一個都無
Thanks
原來東海啲懸賞金少到嘔 頭10%先40萬 1盟既師兄唔好意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞