[月經] iOS集中討論區 (177) 14.5 Facebook食屎

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
log out app store登入第二個id
功能過於隱藏,普遍使用率低
我未換12 Pro之前部6s仲用緊3D Touch screen最左邊開multitask
換咗機之後好唔慣
個手感真係好正,同Haptic Touch冇得比
好多個開po 引戰既都唔係apple 用家
到依家都成日攞雲上貴洲出黎講
但又唔講淨係中國先係 成日講到香港用iphone=送中

今次又係中國id 會被解密
又係講到香港都係

難聽D 講
現階段 關香港撚事

不過都要考慮下apple id 轉區
除左驚突然香港被歸國
仲有香港可以用既服務少
好清晰 明白哂
無了解哂 就換左新機
不過真係順左好多, 好似連WIFI都收得好左咁
就算咁都係人哋啲資料,關佢咩事
想轉地區,但唔少app 都login by apple,未睇點樣可以轉去唔同地區嘅apple id
apple id 轉區應該啦影響login by apple
我未轉最主要原因係我香港app store 仲有千幾銀未用
我部iPhone 6一早已經壞左
我衣家想將HK Apple ID 轉去日本,但當一轉咗我iCloud 俾錢就要買預付卡俾唔可以用Apple pay / 信用卡俾錢?同我張Apple pay八達通會唔會俾佢del 咗?
User design 嚟講係差
冇indicator 話你知邊到有,邊到冇

每個位要自己試,撞彩
得25% 嘅3D touch 係真係好有用

但app developer 為咗所有人都用到,呢25% 嘅3D touch, 會有其他辦法trigger 到,唔係3D touch exclusive
iPhone 4 後改咗design
首先要有美國payment method
有無人上左14.6之後叉電好慢/唔郁?

耐唔耐上到9x%就會停向度
有啲想轉icloud去日本
最衰佢個人apple one得50gb
最on9係仲有3d touch嘅機比apple搞到依家變咗Haptic Touch
我係咁
無線叉叉唔郁
我部4s反而係power爛咗
會唔會係「最佳化電池充電」
可能係
但上左14.6先出現呢個情況
覺得綠藍都好靚
我順序排:
黃 綠 銀 橙 紫 藍 紅

如果我貪得意買新色會買黃
想穩陣會買銀
300蚊!
用kaiboard
綠 藍 銀 紫 黃 橙 紅
都買應該都係銀驚唔㩒睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞