[月經] iOS集中討論區 (177) 14.5 Facebook食屎

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
暫時係冇新野嘅
計過都係SE岩用D,apple watch 同Xs pair 左,返工要戴口罩 touchID 唔洗煩

大家都係遇到同樣問題?
Restart 隻錶
Restart 左 都係咁
所以唔知係咪個OS出左事
再restart
airtag點換第二部iPhone用
咁有冇咩SW可以過訊息
豬西好煩呀
一開WhatsApp就叫同意條款

有種快啲刪我AC
反正開工用
eprice話好似唔會刪,不過會令你只可以收唔可以發

唔知係因為我一月錯手同意定之後一直冇更新,冇見有嘢彈出嚟
我試過Restart 3次先正常返
部iphone擺一晚唔見左2x%電
有冇人都係咁
12pro@14.5.1
有試過,不過 restart一次就無事
過唔到MSG
thanks

唔爭氣笑咗
終於得左 唔該晒 我仲心諗restart 左都無反應係咪OS 有問題
你要將iCloud理解為root directory,所以連接既device係向iCloud拎野同download野,而唔係搬過去,咁所以當你係任何一個device delete野就會update左個root directory,從而其他device就會synchronised咁一齊delete
而相片app其實只係幫你將啲相同步上去iCloud,而唔係搬哂去iCloud

但點解有時同步完上iCloud,電話會用少左storage呢,就係因為電話見你同步左上iCloud,佢會壓縮左張相令佢用少啲位,當你要睇張相個陣先即時從iCloud download落黎
咁你要搵下其他app
即管睇吓fb想玩幾大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞