[月經] iOS集中討論區 (177) 14.5 Facebook食屎

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
wwdc係咪好多野改啲小更新5月中已經要拆出黎講
睇個勢似係iPadOS會有大改
Music都會有新制式講
macOS就繼續吹M1/2有幾勁
iOS/watchOS就求其
冇M額+12 mini機身會唔會俾粒A14
岩岩由XS MAX 轉左 12 PRO
想問下 光標移動 長可唔可以由按空白鍵改成係任意鍵

即係我XS MAX 個陣Keyboard 係長按咩位都可以郁打字位置,
但12 pro 只可以係space, 已經上網搵左資料, 發覺全部都係講禁space 會郁到位置, 但無人提過係任意鍵

我岩岩再搵XS MAX試都係可以任意鍵郁到keyboard唔該
Tim Cook: 聽歌A11就夠
HomePod mini聽歌用S5咋
好似唔得,因為冇咗3D Touch
因為12 Pro 唔係3D Touch而係haptic Touch,但係XS 係3D Touch
明明3D touch好好用 點解要cut
係唔明香港明明無殘障都勁多人用iphone嗰粒殘障掣
腦殘
證明香港好多人殘障囉
可能係壞home掣年代流傳落嚟嘅習慣
我就覺得勁礙眼
唔該哂
我無唸過無得較, 以為只係我唔識, 唸住收工去apple搵人整

任意鍵唔係方便好多? 照計space做到點解其他鍵做唔到
Thanks
A11仲未清晒
以前殘障鍵淨係用嚟cap screen
改用敲三下之後就熄咗粒嘢
如果用任意鍵嘅話,呢啲字點彈出嚟
岩岩先試到會彈呢堆出黎
h係咪無, 因為我成朝都係用h黎試
我部4s lag到仆街
粒home button都未壞
H無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞