[月經] iOS集中討論區 (177) 14.5 Facebook食屎

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
唔會啦 佢地用開android同埋啲機仲新 我轉咗iphone之後都唔想轉返android
其實就係呢啲婆仔數搞到唔知點好
諗諗吓會唔會依家換完再之後再換會仲貴咗 寧願到時xs max直接trade
再唔係xs max做spare 13直接買
@望遠

係咪冇晒Bug唔再Update了
app store仲係3.05 點算
呢個ver 反而bug bug 哋
有無人有youtube pip捷徑
RAM支那語係閃存

內存係ROM
版本已過期,要App Store落返3.05
仆街我降返落去彈app…
要用safari
啱啱喺條街用data裝番個LIHKG
Stock version del app重裝得咗
Del左再down先得
del咗好似會冇咗回帶
捷徑可以同步就好喇
有回帶
今日iPhone 用"Reset All Settings" 嚟解決一個on9 14.5.1 問題之後。

又出現另外一個問題。
FoodPanda 同Deliveroo 都無咗Notification Permission. 有無人知道點樣整返佢出嚟?
頭先叫外賣佢真係唔彈通知,平時正常有車手接單,拎咗單,就到樓下每一步都會彈通知.
過程中係app入面亦無彈個pop up出嚟問我俾唔俾notification permission個app..

我試過 logout foodpanda/deliveroo -> 去setting/general/iphone storage -> foodpanada/delivero 度delete app同local data.
熄機30秒。 開機再係app store download.
第一次開app都係淨係問我拎location permission. 無聞我拎notification permission.
或者去Foodpanada app入面開/關個推送通知(Deliveroo直頭冇呢個option..) 都chok唔到問你拎notification permission 嘅pop up.

有無大師知道點解決

啲回帶唔係store係local?
唔係回覆咗嗰啲
我到而家都仲未買因為我google咗好耐都搵唔到答案。問藍精靈又話唔肯定..

就係同時差晒3樣嘢,iPhone仲係咪15W wireless 充電?定係好似條M巾咁,個最高功率,只限叉一樣嘅時候? 如果同時叉晒3樣嘢嘅時候係15w share 晒俾3件嘢?

巴打你知唔知?如果同時差3樣嘢iPhone都係15W peak 我就依家落單
iPhone叉過咗50%得10w
過咗80%得5w
應該夠其他兩樣大部份時間全速
唔識度呢啲嘢
有冇app可以睇到
呢個我明。但純粹感覺唔良好。

呢舊嘢用AC/DC adapter 唔用lightning/usb-C 我已經好唔鐘意。曬多個排插位,同埋係枱面隱藏唔到條線。
所以如果用external AC/DC adapter 都仲係3個wireless pad 一個output parallel行。我真係好唔想買...
app就應該無。但我記得iPhone 如果快充嘅時候會"叮" 2聲 唔係1聲
不過要電量50%以下時叉電先會觸發。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞