[月經] iOS集中討論區 (177) 14.5 Facebook食屎

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
好期待到時點present
即係apple ecosystem以外嘅人反而最受惠
可能想吸引非ifan都用apple music
Lossless 點會唔得
係無hires 姐
icloud full 左
又唔俾人用apple one 拎4GB 想死
apple 由ipod到而家發展左digital 音樂咁耐 呢啲係咪應該同行業最好嘅比較先適合呢 同垃圾比點進步
2TB 都full
但如果有fanboy對apple忠心耿耿
唔買非apple嘢
apple做咩都認同
apple出咩都買
呢一刻反而係最享受唔到lossless
可能遲下出部 apple dac

我係覺得如果本身都用 dac 聽歌嘅人佢會唔會揀用 iphone 做 player 果啲應該用更專業嘅機啦
我有部Sony ZX507+4.4mm耳機
唔知聽唔聽到apple music嘅losslees plan呢
會唔會係吸納新客暫時犧牲ifan
隻bose 700插線聽唔聽到lossless
Apple今次係音樂出埋lossless, 下一步就輪到遊戲市場期待佢點玩法
留名連dac function 既ipod
咁又唔係個個用生果機嘅都聽得出分別/有咁高要求嘅
你睇成街都airpods pro/airpods/其他tws
佢咁做反而可能吸到其他客
但問題apple嘅成功多少都based on brand lotalty
令個客覺得自己用緊嘅嘢係最好(even客觀上其實唔係/實際上佢地用唔著)
依家apple同班fans講買哂啲apple嘢但依然用唔到apple最新最勁嘅服務
感覺多少都有影響
見佢要年尾先轉晒全部有lossless, 應該就係被迫提早推出市場
點解蘋果仲要keep住beats條line
又唔係平好多
直接出七彩AirPod 推自家品牌唔好咩
當你有小朋友或者貓貓狗狗就會出事...
你講呢返說話就好似蕭峰講遺言咁 完全講自己
homepod行wifi都聽唔到loseless
佢講過啲咩嚟
好懷疑apple今次個lossless真係為出而出
完全冇諗過班客點諗
如果插jer仔用翻傳統3.5聽去唔去到alac
佢一係出多舊野專for lossless,又可以賺多筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞