[月經] iOS集中討論區 (177) 14.5 Facebook食屎

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
有冇講價錢
12 pro max 一升完由 98% battery health 跌到 97%
用緊佢𠵱家隻powerbeat pro 冇降噪 勁嘈
而家好似會升一次就跌一次
Powerbeats Pro 直程係開窿,好嘈
不過有耳勾係舒服啲同穩陣啲

不過Beats 出新野都值得留意,又用蘋果chip, 樣又型過Airpods
Beats 啲嘢又真係唔抵,除非減價,或者香港等水貨價
啲人話蘋果出hires唔加價好有良心
但根本蘋果就唔會敢加
佢推左樣野出黎 但佢旗下既airpods系列
even連airpods max都用唔到既功能
(至少無損唔得 但杜比就要到時再觀察效果)

佢咁既情況邊敢加價
唔知做乜有時會delay, 拍咗好耐先有反應
好懷疑個「lossless」係最後一刻先加
因為要同Spotify搶
似啦
AirPods Pro Max插線都聽唔到
there's no direct wired lossless option for the ‌AirPods Max‌ either.
個盒又係咁閪大個
如果要加錢先聽到loselee真係信仰嘅表現
唔洗加錢
但好似冇一對apple brand嘅耳機(包括插線嘅max)聽到
唯有諗成唔駛額外加錢就可以聽埋杜比
其實依家有咩方法聽到lossless
如果我係macrumour條友
Buyer Guide嗰欄我會寫AirPods Max (Don’t Buy)
Cook: Money
但依家用最多嘅錢買哂Apple最貴嘅產品都聽唔到
香港區有new都冇用㗎 得紅到藍睇唔睇?
Music五寶都要轉晒DON’T BUY
杜比用來聽歌唔會令到首歌變好聽,你試過Tidal 360你就明
Hifi撚有福了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞