一人一份你做過最伏既工

661 回覆
1347 Like 18 Dislike
一入職 有2個同事遞左信準備走
全team做得最耐係2個月
13 年都有最低工資,6500 可以拉去坐
定係Ztore呀
真係好戇鳩 岩岩出黎做野比人咁榨壓法

佢出後埋單計ot津貼唔係出6500又吹佢唔漲
係咪觀塘做?
Ztore直頭藍應該唔係
30 蚊粒鐘x10x 31 =9300 喎
你會唔會比人水左
3個月都試過
所有工程sub仔都係俾狗做
同意 打日本公司慘過食兩舊屎
十五年前
新田利豐倉散工
因為管理問題quit咗

最撚搞笑係個間人力資源外判公司(百豐)
嗰陣時嗰個判頭話乜新田冇位比我返
所以調咗我去天水圍
然而前幾日判頭同嗰班新田阿姐(4個)講
你哋呢嗰部門每日淨係開3個位
簡單啲嚟講佢哋可以傾4個人返3個位嘅事
屌你咩?佢哋就有得傾,我就傾都冇得傾就比你調咗去天水圍?on9咩?

仲有之前嗰判頭講到新田某散工做嘢錯漏百出,又炒又盛
屌 之後唔夠人咪又係叫佢返嚟做
重點係我已經多次同判頭講調我返新田
但係佢條撚樣寧願比嗰炒左嘅人返都唔調我返去
屌你老母quit撚咗佢算

呢間外判公司都算勁
講到你唔返就有人補上
講經咩?叫散工取消放假補上都算勁
又要一直cut位又要請唔夠人都算閪鳩利
突然覺得我份工好好
我公司都係好多cam 腦細成日睇 好大壓力好似一直俾人監視緊咁

本身都想鎖我地電話 唔俾人用電話 但有咩事都係whatsapp我地 無睇到就屌你唔睇電話 好矛盾 搞到成日用電話睇公司野都驚俾人以為玩電話但冇睇到又俾人鬧

又係每日都要早三個字返到 如果唔係扣勤工
Accounting audit?最後轉左做咩?準備入行it audit
Audit
It audit 唔係好熟
9hr 24日啊

It infra? Audit?
柴灣某x士垃圾公司 13/14k 齊曬西工3寶 無償ot 6日 9am-11pm奴工 幫佢2個廢仔打工 做左3個月走左 見過5個人唔過試用期走 暫時紀錄做左一日 成世唔會加人工 老細狂燥咁刻薄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞