一人一份你做過最伏既工

661 回覆
1347 Like 18 Dislike
無水平嘅人係要番依啲
唔似喎,audit狗做routine 野都照升亦唔需要你有咩新idea
係點係咪每日返工做同一個步驟 同一樣野做半年
睇完大家d留言覺得自己d閪工都唔係太差
放工約啲女下屬入殘廁扑野
做金?做海味?
攞過 只能夠係rack櫃拖出嚟
跟住係地下拖行 拖出少少先有位搵人幫手抬上板車
55KG
呢啲死MK爛仔老屎忽攪壞哂個工作環境,見到新人唔同佢哋一樣鍾意煲煙、飲酒、賭錢、叫雞就排擠人哋,自己自卑又自大但又怕俾人恰就個個扮大佬扮出嚟行,見新人斯文啲就起勢咁屌,屌到你心淡,對工作冇哂理想走人,跟住班撚樣就繼續圍威喂
先驗身後先返工
用500幾蚊 無得退
做餐廳收單 係後巷收單 收貨
做到一定時間3-4點要去另一個細office
OT做到至少7-8點
放勞工假 返6日 人工只開13k 都幾伏
好快就無撈
呢啲工喺有!但你要有門路、有方法或有人識介紹你入去做囉!一般街外人?!侔嚿冇咁臭嘅屎你你都要感恩
所有返shift 長短週 OT無補水
而又出緊普通人工 高人工果啲就份糧包埋我覺得合情合理
又唔開名 想點?
仲做?
地產派傳單
支持 成日寵撚壞曬啲公司 最癲係真係有人ot 但接受到無ot 錢 做奴隸?幫老細賺錢屌女就有你份
果陣學生哥走去做吓臨時工,第一日報到啲女就當然切生果呀果啲,我就俾人叫去拉餅車,體力勞動不停重複得半粒鐘放飯啲野又難食,入面啲死廢老又閪仲要返8點
5日contract結果我第二日唔撚撈
最撚嬲咪就係咁囉
個同事特登唔準時走
係度ot 扮工要做社畜
日日係都ot一個鍾先滿足
無補水無晚飯無車費架
無野做都死都唔走係度睇fb
再扮晒蟹話好撚忙要ot
我坐正你隔離 又無塊隔板遮住
睇撚到你做緊咩啦

有一次約咗人真係廢撚事理佢準時走
我第二日就收到信啦
真係需要整個list 佢請得人就即係等人用 因為咁樣炒人代表佢可以隨時請到新人 最好嘅辦法就係令佢地無咁易請到人
其實都有既 無前途 做到個人廢材咁囉
通常就細公司黎 仲要係無大志發大既
番啲工廈好細文職/mkt呢啲officer 工

我舊時有份直頭無野做日日走一個鍾閃人
係老細開聲話無野走就收工啦
但可惜廢炎做唔住收咗皮
如果咪我仲係個度做廢青唔想走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞