一人一份你做過最伏既工

661 回覆
1347 Like 18 Dislike
我果到都係...仲要所謂長短周係一個月 得一個星期六係
咩工
會唔會太on9, 咩行業?
唔好講 4U..

試過拎住隻 750VA 行幾條街都重到 hihi..h
想聽
垃圾工
一年炒四件
拖到而家由開始炒人到而家仲未請返一個
上面果層嘅人最少五年走左十幾件
除左老屎忽,根本冇人做得耐過三年
即係個廁所唔係office入面?
講開呢間做幕牆先伏
Better wor world做左半年月走 隻隻case都wor到7彩
原先去做係咪都諗住起碼有份整下餅
比我放飯走撚左去算
真 怪自己唔做多少少research 盲中中入左去好彩都係做左五日到 唔知入面d人點解可以涯到咁耐
一定係垃圾zara
尿都唔俾屙 問你係咪身體有問題
屌佢老母開佢波啦
16歲同fd返過柴灣工廠食品包裝
當暑期工搵吓錢
人工40蚊倒
入到去講明職位係食品包裝
跟住包咗一陣 佢叫我哋洗班䔵葉
都算輕鬆 算
屌佢老母 洗咗兩日有個閪女人攞大量工具叫我哋洗
我同個fd爆鳩個八婆
我哋份工唔包洗嘢 跟住即時898
40蚊幫佢洗嘢我唔好返全職洗碗?
葵涌4號碼頭某倉
40蚊一個鐘
做野快到冇時間休息係咁不停搬貨砌板,頭幾日唔識,快得黎砌唔靚,係咁比人屌老母,返個暑期工搞到自己成個人冇曬精神,返左兩個星期頂唔順射完波再辭職,去左in kfc 同mk 妹玩仲開心
嘩屌 我寧願洗碗 cls公司
垃撚圾港奴,開post講伏工,公司名都唔敢講,咩工又唔敢講,點解會廢撚到咁
某ig shop。。。
自己一個睇城千呎舖頭
搬搬抬抬點貨收銀一腳踢
做到成隻狗咁
老細長期乜柒唔知
問佢就叫我問其他同事
翻8個鐘除咗食飯個10幾20分鐘
其他時候non-stop working
垃圾19閪工
本身都唔肯定係維基
見到最後個個project就肯定係維基
去過維基見份19會計文員 山長水遠得12定13k
下qs幾年前入行嘅都至少18/19k架喎
點解13/14k都有人肯做
都係香港人定外國人?
有啲日資係要你準時收工
唔收工就申請ot
可能係個別例子
有啲老屎忽管理層成日覺得你準時下班就係唔積極、少野做、唔主動,仲要叫你學下成日扮OT 個位同事但其實條友只喺做得慢之餘係到上網玩電話扮工or 等fd 放工夜晚係公司附近有飯局佢就以為條友日日都好多野做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞