一人一份你做過最伏既工

661 回覆
1347 Like 18 Dislike
手機鎖locker 咁撚顛

吹水定咩

如果係真話

第一日返工就唔撚撈 諗真
痴撚線 mean 撚到

不過講真 一啲細微嘢 都咁mean 話

其他嘢真係唔洗講

九成九都係閪公司

早走早著
第一日出黎翻工?面皮夠厚就得嫁啦
頭個page 都正常

第二個page 開始痴撚線

俾我半日就劈炮
你做開抄人嘢啫
係人地抄開我,所以我先咁清楚
大約十年前做過物業管理,
白紙一張入職,得第一日有人帶,
完全唔知我需要做d乜

除左坐房既人有電腦,
其他十幾人共用兩部電腦,大家輪流用

做左3-4日就無做
仲有廁所係男女共用
廁所門係山唔實嫁
見工當日即請,
話過左試用加一千,
當然之後冇左聲氣.
公司亦都冇提供電腦 ,
要自己帶notebook返工
求其搵個櫃擺幾支水,就算勞工署上嚟都吹佢唔漲
見過既得唔得?

本身出post請4個唔同範疇既ta,入到去有個女ta幫我印野,我本身見幾正都想吹兩句,點知佢講野先,佢話幾個ta走剩佢一個,佢已經遞左信做埋呢幾日就走

之後入到去面試好似審犯咁,三條友坐係壁報下面,我就一條友得一張學生凳坐係黑板面前,冇枱既,一路係咁俾個校長狂質,佢根本冇等我答第二句就又問另一個問題,係步步進迫果隻,又寸又乜

話我有學位係手,即係想做老師?我地唔會俾機會你架喎,你唔洗諗

點解想黎做?攞經驗?攞幾耐?一日又係,一星期又係,你想攞就攞呀?

你老母真係閪到記一世,雖然已經係五六年前,但仲係好記得

屌你老母譚李麗芬
係呀屌試過肚痛喺嗰度痾屎 勁驚有人會衝入嚟
Btw佢嗰陣開幾錢offer畀你?
1. 人工低撚過HA,福利都柒過HA,上年人工加<2%,今年盛傳FREEZE,升職唔會有準則
2. 窮又亂請人,BACK OFFICE完全唔柒夠人個別部門護士就多到ON撚99
2.1. security多過cleaner, supporting officer得4個每日要番4更,成間醫院接近成100個新system得30-40個IT人去搞
2.2. 開院幾個月走左個HEAD PHARMACIST,LEGAL同NURSING個大佬又爭住幾個月後退休,CFO仲勁,之前11月請左個黎接手點知新CFO做到3月頂唔順走左
2.3. 由1月開始有個LEGAL COUNSEL QUIT左,之後請親番黎冇個做多過1個月
3. 所有一早定好既規則可以因為醫生一句說話改撚曬
4. 根本成棟野未READY就開
5. 成個FINANCIAL PLANNING根本就係蝕錢

再講下柒野,之前4月開OT,2月尾先同D STAFF講話DH一定要開埋ICU,結果成村人1個月是尻但執左個ICU出黎,護士都係GENERAL WARD是但抽幾個落去
到打BIONTECH針,仆街又係可以唔知去同DH拎牌,所撚有野一個星期左右CHUR起曬出黎。都廢撚事講佢地12月個陣打算偷偷地想係4月收武肺症。
去呢間垃圾做FRONTLINE,我唔敢話會好辛苦,但要預人工唔高福利唔好勁多野都係朝令夕改
依d19公司好應該開名
分分鐘要帶錢番工
屌 我就係 仲要日日趕五點九車去機場
朝8晚6 六日 最少早到幾個字同下面嘅人briefing
下面返七點半 去廁所都打卡
成班親戚一齊做野 老細同同事係親戚
第一日返就係咁搵野做 同事成日叫我坐下
叫我唔駛做野 背後同老細講我唔做野
唔同我講 我撚知做咩呀
主動問又叫我坐下先啦 好似嫌我阻你做咁
到自己搵野做 又話我唔熟叫我唔駛掂
唔做下點熟呀 屌你
成班親戚返工就偷懶蛇埋去玩
我就坐左喺度
想搵野做又唔撚比我做
就算比左我做
都係啲濕碎到無得用腦諗嘅
下面又唔敢叫我做
你間19 Axxxn Pxxxr食屎啦
半個月被炒
嗰一下幾爽
可以盡情屌啲仆街同事先走
哈哈
我試過間公司係勤工唔遲到+$500
如果一個月遲到超過2個鐘就要星期六(短週)返工

結果有個同事放棄
日日遲到
睇化左星期六要返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞