一人一份你做過最伏既工

661 回覆
1347 Like 18 Dislike
咩行業咁撚巴閉呀同埋點都要出返糧喎
點睇都係你做傻仔 咁都唔告鳩佢?
開名
冇預先通知轉你部門,接手啲嘢唔識但冇得問人因為上手同佢上司都俾人炒撚咗...
Workload好撚重

所有嘢都係要即刻要 放工前一個鐘同你傾完 要你今日內交到貨
要求快交貨都算 佢係要求快狠準 快得嚟又要諗得夠詳細 又唔可以有錯 唔係就俾佢屌到份嘢垃撚圾咁

夜媽媽email俾你又expect你睇 第朝9點3就問你做成點

見啲同事都係夜晚返到屋企同埋星期六日都仲做緊嘢 下下都秒覆email
就算老細冇屌你唔覆email 自己做唔到好似啲同事咁勤力都好撚大壓力
放工前一粒鐘要做野野嘅話一定係答聽日比你
夜晚send email 就聽朝先睇
9點3問progress就答未睇

啲同事個個咁勤力 有無諗過係因為見到你都係咁勤力?做乜係都要做爛市?點解你唔可以係hea果個?大家一齊reject腦細啲戇鳩要求 乜唔係咁讓先係正常嘅咩
十年前? 狗也不屌
點解呢啲post連份工係做咩都唔會講
我份工番咗半年,走咗6個同事
新同事走係基本,日日俾人屌仲要做到成隻狗咁
而家連我上司都頂唔住遞咗信
然後我聽日都遞信
唔開名一律當假膠
入職無合約,出現金糧
每日收支入excel 仲要錯尻哂,無客仲要叫我追三十萬數
第二日即走
報警lol
咁撚大舊野要call車搵機搬
偷條撚咩
Fg第一份工乜都唔識
依家諗落都覺得自己當時好on9 冇告佢
IT工, 有部好殘既Desktop, mouse痴住一張人地名既label, 唔會俾user account俾你 , 要自己帶機, 無得上網, 無電話, 要自己share 4G/5G , 唔提供拖板亦唔俾帶拖板
啲pr姐姐真係好屌
藍色的制服
我都試過寫5 days work但返要返5.5日
我話星期六有野做返唔到 即刻閪我面
寫得係5日就係5日 記住叫佢contract寫低係5日
逢星期六熄電話 佢夠膽咁樣炒你就勞工處不合法解僱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞