【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (4)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
好想買 但死wifi煩
白線反而ok 小睇片

如果屋企用5ghz好似冇問題

5Ghz一樣有,我FD換左機都一樣死WIFI,佢依家諗緊換個路由器,唔用華碩,可以用邊隻牌子

點解唔去換機

我ac68u收爆 2.4ghz同5ghz都無事

巴打xzp冇事?

xzp wifi無事,但中白線

白線直接拎上去同佢講換啦 遲左後悔莫及呀

白線你點換都有
好想買 但死wifi煩
白線反而ok 小睇片

5Ghz一樣有,我FD換左機都一樣死WIFI,佢依家諗緊換個路由器,唔用華碩,可以用邊隻牌子

點解唔去換機

巴打xzp冇事?

我wifi用 netgear r7800 完全無事好快好順暢全屋都收爆
白線見過一次大約半秒喺最邊邊位
好想買 但死wifi煩
白線反而ok 小睇片

點解唔去換機

巴打xzp冇事?

白線你點換都有

係真唔係,mobile01果邊好多人話無事
呢度有咁多巴打唔睇片?
好想買 但死wifi煩
白線反而ok 小睇片

點解唔去換機

巴打xzp冇事?

我wifi用 netgear r7800 完全無事好快好順暢全屋都收爆
白線見過一次大約半秒喺最邊邊位

我都係netgear wor
白線我ok 好少睇片 同如果只係十次一次有既 又係小小一閃既都ok
我覺得xzp 個android 7.1.1 有bug
有無巴絲試過成日無端端d長駐apps會彈出黎error, 明明無用緊
見上面條link 台仔都有人中招
有時error 後就開唔返個apps, 要reboot 用d 清ram apps 清完就開得返, 我覺得係7.1.1 既bug, 好似xz 升完都有類似問題
好想買 但死wifi煩
白線反而ok 小睇片

點解唔去換機

巴打xzp冇事?

白線你點換都有

係真唔係,mobile01果邊好多人話無事
呢度有咁多巴打唔睇片?

我覺得原因有幾個
1.本來冇人講我都唔會留意
2.出現機率真係唔多
3.出現0.5秒又唔見難察覺
請問XZs有冇伏(幫屋企人問)

可能會好易熱 因為相機同SoC放好近
想出機 但好驚白線 係咪9成都中

sw bug你覺得你唔會中?

係100%都有

係100%都有

要等更新fix?

係100%都有

要等更新fix?

yes
SONY其實點樣ROOT機?

unlock bootloader再install recovery,之後flash superuser/magrisk
隔離post有大量傻鳩以為xzp仲係倒水電+油畫 笑撚死我

所羅門巴打係時候又要post下SOT了
另外係price.com.hk見到有細舖 (旺角華x影音 x京影音) 賣緊xzp行貨$5290 請問有伏嗎?

邊個post
家下XZs大鋪賣幾錢?
家下XZs大鋪賣幾錢?

胃訊$4298

但點解買 XZs

邊個post

八折買機post
家下XZs大鋪賣幾錢?

胃訊$4298

但點解買 XZs

XZp太大,隻手揸得好唔舒服
家下XZs大鋪賣幾錢?

胃訊$4298

但點解買 XZs

等埋xz1啦

XZs行820 會發熱 食電
家下XZs大鋪賣幾錢?

胃訊$4298

但點解買 XZs

等埋xz1啦

XZs行820 會發熱 食電

820打機先熱而且唔會點降頻
不過sony批820機個rom唔知點解寫得咁差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞