【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (4)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
xzp 出左新 firmware ,不過都無台灣咁新
https://xpericheck.com/device/G8142

手機未有ota

update緊

電腦有?

收到

好彩呢度巴打極力勸阻
等xz1

3GB RAM開頭用無乜嘢

3gb ram不是問題
但S820是原罪

上代旗艦機用s820有咩問題

835 係10nm架構 慳電好多

如果用xz 刷duality rom會否好好多?

自動重新開機裝置

見xda班人都係話duality rom會不停reboot

算了 不再考慮xz

希望到時候XZ1靚靚仔仔
台灣XZ都7.1.1緊

Vpn連去canada裝7.1.1 la
https://xpericheck.com/device/G8142

手機未有ota

update緊

電腦有?

有OTA啦喎
暫時係唔係都仲係未有好既玻璃貼同背貼
如果有既可唔可以介紹去邊間痴最好
想痴左先交部機比娘親用

手機未有ota

update緊

電腦有?

有OTA啦喎

更新完好似又快左
快過手指0.5秒有反應咁
更新完都係有白線

好失望
想轉app store速成keyboard 轉極都轉唔到...
更新完都係有白線

好失望

sony個系統至少預佢推出3-4個月後先會係100%完成度
xzp初版rom我個人認為已經有85%完成度
想當然第一代z第一版rom我個人認為得60%完成度
更新完都係有白線

好失望

等唔係唔得,但都要比人知係軟件定硬件

官方又冇出聲

唔通等成3-4個月先可以知係唔係部機有問題
有冇人 update 完 XZP 之後,上喇叭變到好細聲?
更新完都係有白線

好失望

可能硬件問題?
又或者去xperia support forums插下佢
之前插完xz restart reset時間
但港版遲幾個月
更新完都係有白線

好失望

但係依家sony回應左係硬件定軟件問題未? 咁樣拖住好冇責任心,等d人買晒先話硬件有問題fix唔到就上晒賊船

利申:唔駛屈我打手,我諗緊入xzp
買xzp係咪可以完全放棄單手操作?
更新完都係有白線

好失望

可能硬件問題?
但港版遲幾個月

你講係唔係呢個
https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-XZ-Premium/XZ-Premium-When-watching-a-movie-the-white-line-suddenly-flashes/td-p/1226947
屌,up 完之後 XZP 喇叭變晒垃圾聲呀
暫時係唔係都仲係未有好既玻璃貼同背貼
如果有既可唔可以介紹去邊間痴最好
想痴左先交部機比娘親用

用緊imos玻璃貼+devilcase背貼. 感覺良好

我仲以為自己有幻聽

我仲以為自己有幻聽

即係你嗰部 up 完都係咁?
上喇叭啲聲好悶,完全唔出;
下喇叭啲聲變得好平,冇晒啲 bass,啲聲冇晒高低起伏。

我仲以為自己有幻聽

試下reset / 用電腦reinstall firmware
Z5p 之前有轉update 會搞到兩個喇叭大細聲,要等下一轉update fix

我仲以為自己有幻聽

試下reset / 用電腦reinstall firmware
Z5p 之前有轉update 會搞到兩個喇叭大細聲,要等下一轉update fix

我已經係電腦大洗一次 + 電話再原廠重設一次,都係咁
而家仲要未有 Flashtool 可以用
屌,原來佢將個 bass 調撚咗上去上喇叭,下喇叭變咗一啲作用都冇。明明下喇叭先係 for 低音
而家變咗上喇叭 (低 + 高),下喇叭 (中)
之前上下都係全頻
而家變咗上喇叭 (低 + 高),下喇叭 (中)
之前上下都係全頻

岩岩升左 本身覺得個喇叭好好丁
更新完都係有白線

好失望

可能硬件問題?
但港版遲幾個月

你講係唔係呢個
https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-XZ-Premium/XZ-Premium-When-watching-a-movie-the-white-line-suddenly-flashes/td-p/1226947

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞