F1 2021 愛美利亞-羅曼尼亞站 討論區 6

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
黑氣石
個時架蕉有黑科技mass damper, 唔算雞啦
不過個時兩間唔同tyre廠,仲有refuel,pit strategy好重要,再加架車細咁多,冇咁易塞到條路
其實今場有今多嘢討論咩
就嚟又爆po
唔會team order 炒啦, call SC易, Call red flag 難好多
果陣雷達係睇會開賽之後越落越大
gasly用全雨胎->繼續落大雨就慳一次pit
角田包尾起步 一定用當下最適合既胎起步
搏起步大混亂 然後有安全車就入pit換全雨胎
所以AT戰術上冇做錯
討論羅素同公公單嘢都夠喇
我素單嘢已經有排講
無錯嘅,但賭輸咗姐
我反而覺得個strategy應該調轉
p5 quali對佢哋嚟講咁好就唔應該俾gasly搏
清 大頭真係唔算雞
06無爆偈 真係好難講
我認同大頭手車
但份人唔ok
要講嘅講晒,又無新證據,仲有咩好講
年中好多呢啲賭輸啦
車隊責任呢下 咁樣浪費晒gasly時間
我咸世一 係真係無咩好講
你咁講完
我相信垃利下年改例後變返三大
素琴日無論係tr定訪問都勁似ticktum
賽例淨係話要留一個車位,所以最多只可以話77陰濕,但係唔可以話佢錯
有啲覺得巴林俾素揸可能係害左佢
佢而家應該覺得個位就係佢
公公or咸狗阻住佢
加上啲媒體成日吹咩2022 rus to merc
搞到佢有啲心理不平衝 太過高傲
其實點都要尊重吓公公
點輪都輪唔到拉利啦

車手、車隊同車最少爆一樣,之前有ching講得好好,滿血老舒返嚟都救唔到拉利

反而老麥就有機會執雞,本身做車勁,加埋平治引擎同兩個有實力嘅車手,唔係冇機會挑黑平/RB機
黑平穩穩陣陣都夠贏
鹹狗可以0 DNF
19max隨時DNF一兩場
今年先開始睇f1 , 下個彎轉左 保子灣前右移定有無問題?
但係素好有鬥心同實力,隨時做第二個Rosberg同咸攬炒,咁平治一樣攞唔到WCC,亦都係平治最唔想要嘅兩隻老虎,平治最想係一隻老虎同一個公公,而個公公要本身有實力做到plan B,公公可以去FE攞,Van同De Vries本身冇得返F1,而家俾個機會佢哋要佢哋做公公都可能肯
兩架車都咁高速 就算係收team order炒 公公都肯定唔會咁樣揾命博
https://youtu.be/9D9cYz4C0I8
可以睇下
當中3分15秒開始
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞