F1 2021 愛美利亞-羅曼尼亞站 討論區 6

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
可以肯定嘅係素素今場已經學到好多職場道理
我估個意思似係上面啲人講
P9 你硬到好似爭 P1 咁搶位搶到你死我亡咁呱
唔係叫77直接讓
佢地隊友既話一定要考慮埋WCC,攬炒兩個一齊俾toto照肺,唔會咁狼
所以呢場係兩個都有錯
但唔係決定性因素邊個坐下年個位
今年流流長
上面有巴都講得好啱
唔好成日有乜事都攞下年個位嚟綁架

講真秦真係都有錯同都有唔好彩既時候
不過真係俾咗太多太多機會佢
作為觀眾都好失望
希望checo早日適應
本身以為佢可以追到前面 alonso ocon拎到分
今年MB 都難捱呀
Checo未適應好但公公又唔可以趁開頭拎分拉開啲距離
MB應該都好頭痕
Btw想問下kimi做乜被罰
Perez用紅
之前經已冇軚
不過要怪就怪自己柒左先
希望之後表現好返D
佢本身雨戰都唔差
今場好心急
好多失誤
好多人都忽略咗牛奶如果唔用紅,變相同垃利相同優勢的話

叻就會一早drs過咗

p3就變咗叻
Checo學FC跟住三老後面學佢哋走線咋!

禾佩有豆腐佬厚積薄發之氣勢!
點解77要咁硬黎守我 同
77都有分架啦點解唔比我拎
其實都係差唔多意思
ImolaGP
Kimi Raikkonen在賽後調查加罰30秒, 第8名積分打水飄飛了~~~
Stewards確定Alfa Romeo車手Kimi違反了規定,因為在Valtteri Bottas與George Russell的意外導致紅旗期後,Kimi未進入維修區重新開始比賽的準備
在比賽暫停後的重新開始之前的一圈,Kimi在3號彎賽車Spin。體育法規規定,只要在第一次安全車過線之前就可以重新恢復原來的位置
如果還沒有完成,那麼一旦確定比賽重新開始後,車手就必須進入維修區並重新參加比賽
判決加罰30秒的結果,Kimi失去了第九名的成績,降到了第13位,同時Esteban Ocon和Fernando Alonso分別提升到了第九名和第十名, 也代表Alpine F1車隊兩位車手皆有積分
“在比賽暫停後重新開始之前的一圈,Kimi在3號彎Spin。第42.6條表明,只要他在第一次安全車線(SC1)過線之前,車手就可以重新回到原來的位置。車隊指示Kimi這樣做,但隨後又告訴Kimi保持自己的位置
“第42.6條規定,如果車手未能回到原來的位置,車手必須進入維修區,並且只有在整個場地都經過維修區出口後才能重新加入比賽
係fb group見到
咁 kimi 俾佢車隊害屎
Norris 勁左好多
Ham 架車明顯快加drs 佢無咩可以做
但全場都好tricky 佢0 mistake
大頭都未比賽就自炒
見有人講咸跣咗出去
諗起尋晚直播仲打出黎話佢生涯有幾多次dnf
我都以為佢真係dnf
特別係佢向前咗一下撞爛咗front wing哥時
佢都停咗一陣 點知佢倒後出得返黎
無得唔佩服 利申 反咸
Btw其實啲車手熟唔熟啲例
Per一開始哥下兩架車停係到比佢過返
係有心陰佢定點?
我估佢以為人地比番個位佢
講真咸嘅毅力同火仲好勁
好多車手都會選擇擺低架車
大家憎佢係因為佢成日贏
但無法否認佢勁
屌個下笑左
後面兩架拍埋左邊好似讓線前停低咁
checo一野俾油上
dklm
唔熟啦,又唔係成日 safety car 會有人跌出去
不過因為咁罰左個 stop and go 10 好慘
其實大家只係唔鐘意佢小氣加唔輸得
佢手車係勁
憎佢係格臭兼虛偽啫
叻咪醒囉
你話兩架車差距唔大都話搏吓
可能佢真係講左所以依家咸唔同佢講野
今年見佢鬥得幾開心
雖然都係Keep住出口術
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞