F1 2021 愛美利亞-羅曼尼亞站 討論區 6

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
Grosjean P10, top rookie
証明之前副偈有幾廢
monza過車得直路尾一個位,未睇得出
唔係standing start已經好好。standing start 分分鐘真係俾佢p1埋
做乜9 雖然佢係公公je, 但係車手都想個位有幾高得幾高架啦
佢揸得多廢車
恨攞分恨到傻左
撐素素
紅點係咩意思
係 不過應該無d人講到會影響之後入平治咁誇張
個訪問toto講笑式屌下其實好正常 始終都攬炒左佢架車
不過後生仔一定都會衝動 咩車手以前都有呢d嘢
素上年揸黑平表現咁好 遲d咸退唔搵佢仲可以搵邊個呀 唔通奧干咩
望住Lance Stroll我仲諗緊點解支咪咁矮
點知原來
炒車嗰到我個人覺得係50 50
雖然聽羅素講嘢都會明佢嗰種心情
但賽後講咩其實都唔太會改變個結果
佢咁講嘢真係太直接
希望佢以後可以成熟啲 唔好再咁衝動
攞咗氣
AT戰術大師真係要屌下
直程勁過啦 一個DNF 一個完成比賽
擺明Russell On9
咩爭第九名就唔洗咁defend
本質上同Albon句they race me so hard 一鳩樣

事實就係夠位
佢做反應都冇錯
但佢技術未夠高 避一避時扭太多炒上草
結果攬炒 仲要去打鳩公公頭盔一下
扣撚晒分啦
冇計 見到係Bot上左腦
唔係爭第9 爭下年個位
拎住架威記過平治 又真係幾威
講緊Norris條紅軩可以頂到咁耐
最慘係人地角田第一場就破處拎分
自己係WILLIAMS 淆左3年一分都拎唔到
恨拎分都好合理
其實要 blame Russell 無問題,但上面唔該真係睇清成件事先
佢唔係 on 居俾 bottas 嚇到剷草,而係佢避去 bottas 留俾佢個個位
但因為漬水,佢未到草而經 aquaplaning 失控 ... 然後先會剷草再剷 bottas

所以講真要怪 russell 只可以話佢係咁的天氣下係個個位 overtake 一架 mercedes 太搏
但講真作為車手咁都唔去就好難鬥車,同埋 bottas 作為爭位的直接對手,個心點都會雄啦

至於 bottas 講真佢又好難做,讓開乜都唔做俾佢過就變左傻仔,所以佢就留位俾佢,但佢點會唔知邊位有水丫 ... 擺明陰 russell 點知炒埋自己 ... 事後當然扮哂野話留哂位再屌 russell

不過咁樣一來我諗 mercedes 更加堅定,一日咸唔退,一日 russell 都唔會上到去 ...
好似唔係鏟草,只係踩左賽道條白界,但落完雨條界好跣,所以失控隊落公公到
其實如果第一個pit唔柒已經輕鬆贏咗
Ching心水清
羅素今季DTS 終於有鏡頭
on9con成10個圈同前面一秒內又唔過,頂住ALO
最尾比佢博到kimi被罰,兩架alpine有分
大頭今場車好差,不過好彩ocon有DRS拉龍拖住Alo頂埋perez
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞