F1 2021 愛美利亞-羅曼尼亞站 討論區 6

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
Rus 嘅頭轆已經追到保嘅尾轆嗰陣保仲向緊右壓素
如果咁都無問題我無咩好講喇

俾個例子:上年Sakhir Mazepin 嗰幾下
算,但呢下大家岩岩起步鬥緊 55 波,所以咸都無怨婦 mode。同埋當時大家用緊絛條新的 inter,又慢速灣,相對唔危險

公公個下大家揸住條 slick 喎,用埋 drs 成 300 公里,所以素先會未掂草已失控,事後佢話公公殺人

同埋你睇 toto 講乜就知,佢屌 Russell 唔係屌佢手車廢食水/草失控,而係屌佢一開始就唔應該揀係個度過車。

另一方面有人覺得 bottas 睇唔到,或者睇到但留哂位,係素廢。首先 bottas 同佢鬥緊,一早 team radio 都會 warn 左 Russell 係後面啦,除非佢覺得人地唔會係 drs 區過佢,然後完全唔睇後面。另外佢留位個度係有 pavement 呀,但佢知個邊位一定危險,只係作為車手尤其是大家爭緊位,佢唔肯就咁放素過 ...

所以我會話係 bottas 推逼炒素,只係素揀係個度過 bottas係咪 100%正確就有保留

我偏向支持素因為車手無理由有位唔去架?未升都已經養定自己做 no2 driver 咩。另一邊廂 bottas 硬絕對合理,不過條友成日應該硬的時侯就軟,呢啲位先扮硬,所以我唔會撐佢

講真咪話咩 Netflix 新手唔新手,大家有野傾下咪幾好,同埋呢啲位咁 controversial 都好難話邊個岩哂

希望今季場場都好似呢兩站咁
賽會決定
我同意本身紅旗後我預左咸過拉利同麥記係完全無問題,真正對手係checo。仲期待緊睇checo 發揮二號車手作用頂住咸、點知自爆 真係要俾多幾場佢
PER上場隊尾起步追到返前面
今場係2個大ERROR先出事啫
冇錯,始終反映車手心態,對日後比賽好有影響
認真公公揸住果架係 MB
Keep 住係果個位置同心鬥車 上唔到去
其實真係好撚失禮
然後最正係 Horner 又出黎話 support perez
但真係睇到麻木哂 雞完 gasly albon 之後
其實係既
14-17平治部車落入車陣會唔醒神
同埋頭胎好易過熱
Allison過左去之後,
18年後改善左好多問題
你上年睇返咸爺 就發現係車手能力>部車唔得
咁PER暫時2場嘅比賽內容都好過之前2個嘅
第一場黑仔, 第二場落雨
叫做有藉口
今場Q仲要砌低埋MAX
起碼都睇多兩三場先決定啦
講真我唔擔心 perez 啦
只係睇到 Horner 就心諗 「算鳩數啦你」
上年已經係幾次發現係個人問題 唔係架車問題
其實入左去麥提沙到 咸都淆既
前面唔夠轉 先至揀後面出
係呀 所以而家受邀去左講車
所以唔覺得喺賽道邊個有100% fault
不過 f1 driver 就係有 gap 就去
落雨令件事嚴重咗

最緊要人冇事
Williams 通常都冇分 nth to lose
保子就 贏咗場交又點 一分都冇
一直都發現係人既問題

擺明唔妥太監,吹咩下次照樣嚇下我鹹,就唔反你
勿拿倫咁勁第二站就有櫈仔坐
norris 今年分分鐘世一前面兩個打到死死下
屌你又燈
So far呢兩場都好睇既
希望下場都係😃
咸蛇會戰勝歸來
咸蛇拎唔夠十屆點會肯退落嚟,全能嘅BLM萬歲!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞