大家返工試過點樣比人辣慶?

653 回覆
4504 Like 147 Dislike
你唔係做五毛嘅咩
根本唔駛聽
聽左就會有下次
工程 同事al要頂埋佢果邊盤
個客日尻日煩話有咩問題要人即刻過去處理

講明傾掂數話呢期會飛的2邊走 agree哂
到claim果陣 比人話我坐的士多 可以坐巴士地鐵想唔批
我咪話 得 下次有咩事既 我同個客講等我個零2個鐘 我坐巴士黎 係咪咁?你講係就得架啦

結果計數條友塊面閪哂 但都係要比返我
真係好笑 根本有啲垃圾醫護就係本身態度極撚差

之前有一次我生蛇 初期啲病症都有晒
咁咪即去醫院睇睇 咁有個護士出嚟問我咩病
我講晒出嚟 佢就叫我除褲睇睇
佢睇到 第一句 吓! 咁樣都叫生蛇阿? 你生粒粒者

我心諗 你又唔係醫生點解可以咁堅持佢唔係生蛇
最搞笑係 我之後諗返 其實我點解要除褲俾佢望

之後入咗病房睇醫生 醫生叫我瞓底 禁兩禁我痛到仆街 已斷定我生蛇 屌佢老母 垃圾護士
有無當面屌鳩佢? 仲忍多佢幾個月真係辛苦你
搵唔到人有咩錯先鐘意講咩態度
發覺啲女人高層最興唔識扮識
如果個客唔滿意就可以改report, 咁要公正行做咩
呢個真
唔係歧視同偏見
不過好多工種你做過後就會發覺點解有d人只可以做呢d勞動工 同時都警戒自己唔好有一日要做呢d工為主要收入
咁叫佢取消的士錢囉
可能第2日收到信添
有個CLIENT, 打黎問野
答左佢係唔可以咁做, 因為公司負責既部門一定唔批
佢堅持:「點解唔得呀! 我以前都係咁咁咁咁做」
結果講左20分鐘都唔肯收線

最後忍唔住同佢講
上年既香港同今日既香港都唔同啦下話?
你仲講以前?

話左唔得就係唔得
SIDE自己又SIDE人時間
出左report再fail個陣有無屌番佢叫佢批合格呀
顧客老師想追求完美啫,係咪你廢,比唔到d若元老師嘅水平佢呀
有D project manager連programming都唔識,冇話AI
公司原嬲公眾假期休息
一休息就俾d廢老屌我地無返工一定係去左遊行示威
痴撚線,唔通我返7/24
有人認頭咪得 d埋數既成日以為公司錢係佢既
總係on99
我會直接叫佢搵我上面 我無能力應成你
你估我唔想搖巴士搖到收工咩
都忽忽地
香港真係大撚把垃圾醫護
我係支持政府引入競爭

利申:我有買重保險 咪屈鳩我地淨係食公家
外國人?
唔怪得知
人地用開嘅口頭禪,亦會令人聽到唔舒服。
依家比人屌喎,你叫人吞左佢。。。?
CLS公司
咁撚九唔搭八嘅?乜撚嘢事
中文攞U? 成單野都唔關大聲事,係地盤佬話佢唔識
最憎D冇專業知識既人屌幫緊你既專業人士唔識,唔通你識咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞